Bladerdeeg gebakje met pompoen
Een heerlijk bladerdeeg taartje met zachte smaken van geroosterde pompoen en heerlijk smeuïge Passendale kaas Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 4 bladerdeeg vierkantjes (+- 12 x 12 cm)
- 300 gr pompoen
- 100 gr Passendale kaas (blok)
- olijfolie
- peper en zout
- 1 ei
Werkwijze:
- Verwarm de oven op tot 180 graden
- Verwijder de schil van de pompoen, snij de pompoen in blokjes van 1 cm
- Verdeel de blokjes pompoen op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
- Bak deze blokjes 15 minuten in de oven
- Laat deze terug even afkoelen
- Snij 4 vierkantjes van ongeveer 10 cm uit de bladerdeeg
- Snijd van de rest reepjes van ongeveer 0.5 cm breed
- Leg deze reepjes overlappend op de rand van de vierkant bladerdeeg, 2 hoog
- Snij de Passendale kaas in blokjes
- Verdeel de blokjes pompoen in de bladerdeeg vormpjes
- Verdeel hierover de stukjes kaas
- Klop het ei los en borstel er de randen mee in
- Bak dit taartje ongeveer 20 min op 180 graden
Smakelijk !!