Risotto van parelcouscous met venkel en scampi
Hoofdgerechten, Recepten

Risotto van parelcouscous met venkel, prei en scampi

Print Friendly, PDF & Email

Risotto is één van de meest gekende Italiaanse gerechten. Toch maken we hier een variant op met parelcouscous i.p.v. rijst. Verder is de bereidingswijze en de ingrediënten bijna hetzelfde. We maken een smeuïge risotto met prei en venkel. Daarbij bakken we apart enkele scampi. Het geheel wordt natuurlijk afgewerkt met Parmezaanse kaas en het loof van de venkel

Nodig voor 2 personen

  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 20 scampi
  • 250 g parelcouscous – Soubry
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • Parmezaanse kaas
  • boter

Doen

  • Was de prei, snij deze in fijne halve ringen
  • Snij de venkel fijn, houd het loof apart voor de afwerking
  • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  • Stoof hier de look, prei en venkel in aan gedurende 5 minuten
  • Voeg de parelcouscous toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Roer regelmatig zodat dit niet aanbrand
  • Controleer de gaarheid van de couscous als het water is verdampt
  • Indien deze nog niet gaar is, voeg dan een beetje extra water toe
  • Zet het vuur uit. Voeg mosterd, een klontje boter en 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe
  • Roer alles goed onder elkaar. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout
  • Pel en kuis ondertussen de scampi
  • Bak de scampi gaar in een pan, kruid deze met je favoriete kruiden
  • Serveer de risotto van parelcouscous met prei en venkel in een diep bord
  • Verdeel hierop de scampi
  • Werk af met Parmezaanse kaas en loof van de venkel
  • Smakelijk

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en soubry


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *