Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Haverpizza met salami, courgette en paddenstoelen

Een tijdje geleden maakt ik een heerlijke bloemkoolpizza uit het boek “Happy Food” van Ellemieke Vermolen. Ook in dit recept koos ik niet voor de klassieke pizza bodem. Wel gebruiken we havermout en zongedroogde tomaten voor deze bodem. Voor de topping kan je natuurlijk weer eindeloos variëren.

Nodig:

  • 250 g havermout
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl oregano
  • 2 eieren
  • 10 el tomatensaus
  • 1 courgette
  • paddenstoelen
  • salami
  • mozzarella of gemalen kaas

Doen:

  1.  Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de havermout samen met zongedroogde tomaten, tijm, oregano, eieren, 1 el olijfolie en 210 ml water in een ruime mengkom
  3. Meng tot een egaal beslag
  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en smeer het mengsel uit tot een dikte van 0,5 centimeter.
  5. Bak de bodem gedurende 10 minuten zodat deze stevig wordt
  6. Snij de courgette en paddenstoelen in dunne plakjes
  7. Haal de pizzabodem terug uit de oven en besmeer deze met de tomatensaus
  8. Beleg de pizza met plakjes salami en de groenten
  9. Werk af met plakjes mozzarella of gemalen kaas
  10. Bak de pizza gedurende 30 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *