Slaatje van asperges met rauwe ham en croutons
Voorgerechten

Italiaanse ham met gegrilde asperges

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk voorgerecht met gegrilde asperges, Italiaanse ham, rucola, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Door de asperges te grillen krijgt dit gerecht een heerlijk zomerse smaak

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 75 gr Italiaanse ham
  • 350 g asperges
  • 20 g rucola
  • enkele zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  • Nu zijn ze gaar
  • Haal ze uit het kookvocht & laat de asperges afkoelen
  • Schik de plakken ham op een bord
  • Dep de asperges droog en bak deze in een grillpan
  • Schik de asperges op de ham
  • Werk het bord af met rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en olijfolie

Tip: Werk het gerecht af met enkele geroosterde pijnboompitten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *