Een heerlijk voorgerecht met gegrilde asperges, Italiaanse ham, rucola, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Door de asperges te grillen krijgt dit gerecht een heerlijk zomerse smaak
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 75 gr Italiaanse ham
- 350 g asperges
- 20 g rucola
- enkele zongedroogde tomaten
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Werkwijze:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar
- Haal ze uit het kookvocht & laat de asperges afkoelen
- Schik de plakken ham op een bord
- Dep de asperges droog en bak deze in een grillpan
- Schik de asperges op de ham
- Werk het bord af met rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en olijfolie
Tip: Werk het gerecht af met enkele geroosterde pijnboompitten