Zoetigheden

Chocolademousse met olijfolie

Koken met olijfolie: olijfolie bevat enkelvoudig verzadigde vetzuren die instaan voor een betere spijsvertering en stofwisseling. Olijfolie verwerken in een dessert lijkt misschien raar, maar de subtiele geur en smaak versterkt de smaak ven het dessert. De structuur wordt smeuïg en fluweel zacht. Heerlijk

 

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 200 ml room
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 g poedersuiker
  • 175 g pure chocolade (70%)
  • 50 ml extra vergine olijfolie 

          

Werkwijze:

  1. Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie
  2. Roer er de olijfolie door en laat terug afkoelen naar kamertemperatuur
  3. Klop de slagroom op tot mayonaise dikte met 1/3 van de bloemsuiker
  4. Klop de eiwitten met 1/3 van de bloemsuiker op tot stevige pieken
  5. Klop de eidooiers romig met 1/3 van de bloemsuiker
  6. Meng nu de dooiers onder de chocolade
  7. Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom onder de chocolade
  8. Spatel nu in 2 delen het opgeklopt eiwit onder het chocolademengsel
  9. Verdeel de mousse in schaaltjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast
  10. Haal de mousse een half uurtje voor het serveren uit de koelkast om de smaak van de olijfolie tot zijn recht te laten komen
  11. Serveer eventueel nog met geroosterde hazelnoten

 

Tip: Ruik aan een beetje olijfolie en proeft dan de chocolademousse, heerlijk

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. chocomousse met olijfolie? Nog niet gehoord, en maakt mij nu wel nieuwsgierig om het zelf eens te maken 🙂

    1. Zeker doen,
      Is echt een aanrader.
      Succes !!

  2. wendy zegt:

    Ik heb het vandaag eens gemaakt, en het is best wel lekker! 🙂

    1. Best wel lekker? 🙂
      Ik vind dat de olijfolie een heerlijk smeuïg textuur geeft aan de mousse. Super!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *