Kip Tikka Masala - Heerlijk Indiaas stoofpotje
Hoofdgerechten, Recepten

Kip Tikka Masala – Heerlijk Indiaas stoofpotje

Kip Tikka Masala is een heerlijk Indiaas stoofpotje, gemaakt met gemarineerde kipfilet, kokosmelk en de aromatische garam masala kruidenmix. Dit gerecht combineert perfect de romige saus met de pittige, kruidige smaken van India. Makkelijk te bereiden en ideaal voor wie houdt van een exotische maaltijd vol warmte en smaak!

Dit was één van de eerste recepten op Kris Kookt. Het was dus hoog tijd om dit recept te voorzien van nieuwe foto’s. Hiervoor maken we gebruik van onze nieuwe campagnard pan van Le Creuset in de nieuwe kleur ‘Thyme’.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el cashewnoten, grof gehakt
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 gr rijst
  • geroosterde cashewnoten en verse koriander voor de afwerking
  • (room)

Voor de marinade

  • 225 ml yoghurt
  • 1 el garam masala (15gr)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • beetje gember
  • enkele druppels limoensap
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 tl paprikapoeder

Werkwijze:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade
  • Snij de kip in plakken
  • Meng de kip met de marinade en laat dit +- 3 uur marineren
  • Rooster in een pan de mosterdzaadjes en cashewnoten, tot dat de mosterdzaadjes beginnen te springen
  • Haal deze uit de pan en zet opzij
  • Smelt een klontje boter in een braadpan
  • Wrijf de marinade een beetje van de kip en bak deze kort aan langs beide kanten
  • Haal de kip terug uit de pan (deze hoeft nog niet gaar te zijn)
  • Snij de rode ui en paprika in reepjes
  • Smelt terug een klontje boter en stoof hierin de paprika en rode ui aan
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze zachtjes mee aan
  • Voeg nu de kokosmelk toe samen met de marinade van de kip
  • Breng dit naar het kookpunt
  • Voeg de stukjes kip, cashewnoten en mosterdzaadjes toe
  • Laat dit geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout of garam masala kruiden
  • Als je de smaak te sterk vind kan je een beetje room toevoegen
  • Werk af met extra geroosterde cashewnoten en verse koriander
  • Serveer dit gerecht met rijst

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *