Kotelet met zoete aardappel en paddenstoelen
Hoofdgerechten, Recepten

Kotelet met zoete aardappel en paddenstoelen

Voor een heerlijke portie dagelijkse kost is er niets beter dan een eenvoudig en smaakvol gerecht dat snel op tafel staat. Vandaag delen we een recept dat perfect past in het ritme van het dagelijks leven: Kotelet met puree van zoete aardappel en gebakken paddenstoelen. Een makkelijke, maar overheerlijke combinatie die je dag net een beetje specialer maakt. Laat je inspireren en geniet van een stevige, huisgemaakte maaltijd!

Nodig voor 2 personen

  • 2 varkenskoteletten
  • 800 g zoete aardappel
  • 100 ml zure room
  • 200 g oesterzwammen
  • 250 g kastanjechampignon
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat
  • boter & olijfolie

Doen:

  • Wrijf de varkenskoteletten met olijfolie. Kruid deze met peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat
  • Schil de zoete aardappelen, snij deze in blokjes
  • Kook de blokjes zoete aardappel gaar in gezouten water
  • Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.
  • Voeg zure room toe tot een smeuïge puree
  • Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Kuis de oesterzwammen en kastanjechampignon. Snij deze in stukjes
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan
  • Bak hierin de varkenskoteletten aan. Haal deze uit de pan, ze moeten nog niet helemaal gaar zijn
  • Bak in diezelfde pan de paddenstoelen aan
  • Voeg op het einde de varkenskoteletten terug toe
  • Laat deze nog even mee sudderen tussen de paddenstoelen
  • Serveer de kotelet met gebakken paddenstoelen en puree van zoete aardappel
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *