Events

Fever tree tonic Tasting @ The Glorious

Print Friendly, PDF & Email

Het Britse ondernemersduo Charles Rolls en Tim Warrilow plantten in mei 2005 hun eerste zaadje voor wat zal uitgroeien tot en succesvol bedrijf, FeverTreeFeverTree had 1 grote missie: het ontwikkelen en in de markt zetten van kwalitatieve en high-end mixers. Ondertussen is FeverTree een begrip en niet meer weg te denken in de beste bars, toprestaurants en in de barkast van G&T liefhebbers in binnen- en buitenland. De bezielers van het merk reisden de wereld rond op zoek naar de beste ingrediënten en vonden onder andere hun kinine in Kongo, gember in Nigeria, tijm in de Franse Provence en citroenen in Sicilië. Jurgen Lijcops van The Glorious stelt een aantal verrassende combinaties voor met de verschillende FeverTree varianten.

Van sommelier tot mixologist

Jurgen Lijcops, bezieler van de wijnbar & bistro The Glorious, is de FeverTree ambassadeur in België en Luxemburg. Jurgen houdt van experimenteren en zorgt voor tongstrelende combinaties. Wat op het bord ligt, gaat harmonieus samen met wat er zich in het glas bevindt.
 
Er zijn 2 manieren voor de perfecte pairing. Begeleidend of Contrasterend:
Begeleidend: Je gaat opzoek naar dezelfde smaken en geuren in het hapje als in de drank. Herkenningspunten van kruiden, zuren, herkomst, ……
Contrasterend: Je gaat opzoek naar een tegenstrijdige combinatie. Maak gebruik van de 4 smaken: Zoet, Zuur, Bitter & Zout. 
 
In het glas: Tides Gin met FeverTree Natural Light Tonic Water
Garnituur:  limoen cress en limoen schijfjes
Op het bord: Sashimi van zeebaars
Jurgen Lijcops als gepassioneerde spreker over de combinatie van Gin – Tonic en hierbij als extra stap de food-pairing. De combinatie van het geserveerde hapje/gerecht kan de gin maken of kraken. In dit geval gaf de sashimi van zeebaars de GinTonic lengte.  Het versterkt en veranderd de smaak in de goede zin.
In het glas: Plymouth gin met FeverTree Mediterranean tonic
Garnituur: Zeekraal
Op het bord: Oester natuur
Plymouth is een Engelse Gin met afkomstig uit het dorp Plymouth. Dit dorp is gelegen aan de zee, het komt dan ook hierdoor dat de gin een licht ziltige smaak en aroma heeft. De combinatie met een oester is dan ook zoals het hoort.
In het glas: Berkeley Square gin met FeverTree Indian Tonic
Garnituur: lavendelbloesem
Op het bord: Gravlax van zalm, met fijne kruiden
Deze gin heeft een rijke kruidige neus. In de smaak krijg je een volle, ronde jeneverbes die zich opent naar een breed, intens palet van oa basilicum & limoen. Om in het verlangde door te gaan word hierbij een kruidige gravlax van zalm bij geserveerd. De vettigheid van de zalm breekt deze droge gin, dit geeft een heerlijk mondgevoel.
 
In het glas: Mount Gay XO rum met FeverTree Gingerbeer
Afwerking: limoen en citroengras
Op het bord: Gelakte paling met soya
De laatste van de tasting was iets speciaals. Een rum uit de Antillen in combinatie met het in België nog iets onbekende Gingerbeer. De pittige oosterse smaak van gember gaat perfect in combinatie met het citroengras als garnituur en de soya die verwerkt is in het hapje.
 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *