Recepten, Voorgerechten

Bladerdeeg taartje van aubergine en brie

Print Friendly, PDF & Email

De inspiratie van dit bladerdeeg taartje haalde ik ook van het voorgerecht Tian de berenjenas dat ik leerde kennen in Barcelona. Een heerlijke combinatie tussen aubergine en brie

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 100 gr brie
  • bladerdeeg (4 vierkantjes of 1 ronde)
  • 1 el pijnboompitten
  • rucola / veldsla
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Warm de oven op tot 180 graden
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm
  3. Doe ze in een mengkom, giet er een beetje olijfolie over en kruid deze met peper en zout
  4. Verspreid de aubergine blokjes op een ovenplaat met bakpapier
  5. Bak deze ongeveer 12 minuten totdat ze gaar zijn, laat ze daarna even afkoelen
  6. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  7. Snij vierkantjes van ongeveer 15 cm, en snij enkele reepjes van 0.5 cm breed van de bladerdeeg
  8. Beleg de randjes van de vierkant hiermee zodat je een taartje krijg
  9. Snij de brie in dobbelsteentjes en meng deze onder de aubergine
  10. Beleg de vierkantjes bladerdeeg met de aubergine en brie
  11. Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180 graden
  12. Doe de rucola en veldsla in een mengkom, besprenkel ze met een beetje olijfolie
  13. Leg een beetje salade op een bord en werk dit af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  14. Als de taartjes klaar zijn kan je ze onmiddellijk serveren

Variant: Je kan ook in plaats van 4 kleine 1 grote ronde taart maken

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *