De inspiratie van dit bladerdeeg taartje haalde ik ook van het voorgerecht Tian de berenjenas dat ik leerde kennen in Barcelona. Een heerlijke combinatie tussen aubergine en brie
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 100 gr brie
- bladerdeeg (4 vierkantjes of 1 ronde)
- 1 el pijnboompitten
- rucola / veldsla
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze:
- Warm de oven op tot 180 graden
- Snij de aubergine in blokjes van 1 cm
- Doe ze in een mengkom, giet er een beetje olijfolie over en kruid deze met peper en zout
- Verspreid de aubergine blokjes op een ovenplaat met bakpapier
- Bak deze ongeveer 12 minuten totdat ze gaar zijn, laat ze daarna even afkoelen
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
- Snij vierkantjes van ongeveer 15 cm, en snij enkele reepjes van 0.5 cm breed van de bladerdeeg
- Beleg de randjes van de vierkant hiermee zodat je een taartje krijg
- Snij de brie in dobbelsteentjes en meng deze onder de aubergine
- Beleg de vierkantjes bladerdeeg met de aubergine en brie
- Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180 graden
- Doe de rucola en veldsla in een mengkom, besprenkel ze met een beetje olijfolie
- Leg een beetje salade op een bord en werk dit af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
- Als de taartjes klaar zijn kan je ze onmiddellijk serveren
Variant: Je kan ook in plaats van 4 kleine 1 grote ronde taart maken