Blog, Events

Team Sergio Herman is Beer & Gastronomy Ambassadeur 2015.

Print Friendly, PDF & Email
Sergio Herman, Nick Bril, Paul Morel en Syrco Bakker werden uitgeroepen tot “Beer & Gastronomy” ambassadeur voor 2015 door  “Het Biergenootschap der Lage Landen”. Deze award bekroont een bekende Belgische persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot op de dag van de uitreiking een andere naam in mijn gedachten had. Toen ik dit stukje las op de website van Culinaire Ambiance over Flemish Food Bash 2015. “En vergeet het niet, alle chefs zijn verplicht om met bier te koken. Waarom? Omdat verdomme heel de wereld België kent om zijn bier, behalve de Belgen zelf. Daar moet dringend verandering in komen.” Dacht ik onmiddellijk: Vincent  Florizoone (chef en eigenaar van Grand Cabaret) wordt de nieuwe bier ambassadeur.

 

“We merken elke dag in The Jane dat mensen bier waarderen omwille van de kwaliteit en het vakmanschap waarmee het is gemaakt. Soms geven ze zelf de voorzet: ‘We hebben gehoord dat je een leuk biertje bij jullie gerechten kunt geven.’ Of ze vragen bier als aperitief. Ze willen genieten van een echt ambachtelijk product. Je merkt dat bier in de ogen van veel mensen enorm is opgewaardeerd.” Paul Morel
Sergio Herman is de vierde Beer & Gastronomy ambassadeur. Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus gingen hem voor. Sergio Herman en zijn team nemen de taak op zich de Belgische speciaalbieren verder te promoten. Eind vorig jaar mochten we al eens gaan genieten van een avondje Bier & Bites in The Upper Room Bar. Een top avond met heerlijke pairings.
“Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool. Vorig jaar hadden we in de Upper Room Bar een walking diner, die in het teken stond van beer & foodpairing. Daar was een ontzettend veel belangstelling voor. Daar ben ik echt van geschrokken. Het zit toch echt wel in de lift, als je ziet hoeveel mensen daarmee bezig zijnSergio Herman

Tijdens deze uitreiking konden we genieten van 5 pairings naar de hand van Team Sergio.

Kokkels – schuimige jus met bier- aardpeer –groene kruiden
Bolleke De Koninck

Gemarineerde coquilles – knolselder – beure noissette – puntradijs – yohurt espuma.
Vedett

Tartaar van rund – crème van sjalot met dashi azijn – pommes souffles – sjalot – augurk
 Duvel

Ganache van ganzenlever – cake van champignons en licht gerookte aubergine – enoki hazelnootcrumble – zilverui – beukenzwam.
Liefmans Goudenband

Rijstcrème Pandan – retich en sesam – gelakte eendentong – papaya – kalamansi.
Liefmans Kriek.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *