Blog

Zo organiseer je een Italiaanse avond bij jou thuis

Print Friendly, PDF & Email

Advertentie – Vrienden of familie uitnodigen voor een culinaire avond bij jou thuis is hartstikke leuk maar vraagt wel de nodige voorbereidingen. Wanneer je op voorhand een thema kiest is het gemakkelijk om je hele avond rond dit thema te organiseren en om dit door te trekken in alle details zoals je menu, de tafelaankleding en eventueel zelfs een dresscode. Met deze tips organiseer jij de perfecte Italiaanse avond!

Bedenk op voorhand een Italiaanse menu

Wanneer je een groep vrienden of familie uitnodigt bij je thuis voor een Italiaans etentje, kan dat soms voor stress zorgen. Je kookt niet elke dag voor een grote groep mensen en dit vraagt dan ook om de nodige voorbereidingen. Bedenk daarom op voorhand een menu en bepaal je voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Eens je weet wat je gaat maken kan je ook al op voorhand boodschappen doen, dat scheelt jou de dag van het etentje weer wat tijd én stress. Bij een Italiaanse culinaire avond past pasta, pizza, een kleine amuse van basilicum en tomaat en nog veel meer. Niet zeker of je al dit werk zelf klaar krijgt? Met een KitchenAid keukenmachine heb je verschillende bereidingen zo klaargemaakt. 

Juiste tafelaankleding

Trek je Italiaans thema ook door in de tafelaankleding door bijvoorbeeld een paar tafelaccessoires toe te voegen in de kleuren van de Italiaanse vlag. Je kan ook een klassieke serviesset gebruiken die doet denken aan het authentieke servies van een Italiaans gezin. Verder zijn kaarsen, mooie wijnglazen en leuke servetten ideaal om je tafel mooi aan te kleden. 

Aangepaste wijnen

Maak indruk op je gasten en kies een aantal aangepaste wijnen die passen bij het eten dat je gaat serveren. Om in thema te blijven is het natuurlijk leuk om enkel Italiaanse wijnen uit te kiezen. Ken je niet veel van wijn? Zoek dan op voorhand even op welke Italiaanse wijnen goed passen bij de gerechten die je gaat klaarmaken, zo ben je er zeker van dat alles een mooi geheel gaat vormen. 

Voorbereidingen

Wil je koken voor een groep vrienden of familie? Dan moet je hen dat natuurlijk op voorhand laten weten zodat ze de dag van jouw Italiaanse avond kunnen vrijhouden. Je kan ervoor kiezen om hen even te bellen of een berichtje te sturen om af te spreken, of je kan al in thema blijven en hen een Italiaanse uitnodiging per post opsturen. Wil je graag dat al je gasten zich aan een bepaalde dresscode houden? Laat dat dan ook tijdig weten zodat ze de tijd hebben om een outfit bij elkaar te zoeken. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *