Deze pasta staat helemaal voor de lente. Heerlijk verse asperges, fris groene erwtjes en een zacht romige saus van zure room. Serveer daarbij enkele gebakken scampi en je hebt een enorm makkelijk en smaakvol pastagerecht. Doordat we de pasta, asperges en doperwten in één pot koken gaat er geen smaak verloren en heb je nog eens weinig afwas ook. Een toprecept dus!
Recept voor 2 personen
- 250 g pasta (pipe rigate, penne, spirelli)
- 22 scampi
- 150 g diepvrieserwten
- 500 g verse asperges
- 150 g zure room
- rucola of lente ui voor de afwerking
- 1 citroen
- verse kruiden zoals bieslook en peterselie
Doen
- Pel en kuis de scampi, bewaar tot gebruik in de koelkast
- Schil de asperges, breek het onderste stuk eraf
- Snij de asperges in stukken van ongeveer 2 cm
- Breng water aan de kook in een ruime kookpot
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Voeg de stukjes asperges en doperwten de laatste 8 minuten van de kooktijd toe aan de kookpot
- Giet alles af, bewaar ongeveer 1 dl van het kookvocht
- Doe de pasta, asperges en doperwten terug in de kookpot
- Voeg hier 1 dl kookvocht en de zure room aan toe
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel fijn gesneden bieslook en peterselie
- Warm een ruime pan op met een klontje boter
- Bak hierin de scampi, kruid deze met peper en zout of je favoriete kruidenmengeling
- Serveer de pasta met gebakken scampi
- Werk af met zeste van citroen en rucola of lente ui
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.