Amandelmelk is net zoals rijstmelk een lactosevrije alternatief voor gewone melk. Hier maken we een rijst dessert waar geen eieren of zuivel aan te pas komen. Een veganistisch en gezonder alternatief voor rijstpap dus. De crumble van amandel zorgt hier voor de perfecte afwerking
Nodig: (4 personen)
Rijst dessert
- 110 g dessertrijst
- 0.75 l amandelmelk
- 1 vanillestok
- 1 el suiker
Crème van banaan
- 1 kleine banaan
- 1 el kokosolie
- 1 el limoensap
- 1 dl amandelmelk
- 1 el amandelpoeder
Amandel crumble:
- 40 g bloem
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 40 g grof gehakte amandelen
- 10 g amandelpoeder
Doen:
- Snij de vanillestok doormidden en doe deze samen met de rijst en amandelmelk in een ruime kookpot
- Breng aan de kook, roer regelmatig tot de rijst gaar is, zet het vuur uit
- Verwijder de vanillestok, schraap het merg er uit en meng dit met 1 el suiker over de rijstpap
- Giet de rijstpap in een mengkom en laat afkoelen
- Mix alle ingrediënten voor de crème van banaan fijn
- Spatel deze crème onder de afgekoelde rijstpap, verdeel deze in schaaltjes en plaats in de koelkast
- Meng alle ingrediënten voor de crumble en bak deze 12 minuten op 180 graden
- Roer de crumble na 6 minuten kort om met een vork
- Serveer de rijstcrème met crumble van amandelen