GinTonic Foodpairing, Recepten

Ferdinand Dry Gin – Pieterman met salsa van paprika en rode ui

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing
Ferdinand Saar Dry Gin – Gebakken Pieterman, salsa van paprika en rode ui, koriander en tijm

Ferdinand Saar Dry Gin wordt gemaakt van zorgvuldig met de hand geplukte Riesling druiven. Het grensgebied tussen Duitsland, Luxemburg en Frankrijk maken van deze Ferdinand Saar gin een unieke smaakbeleving. 30 uitgebalanceerde plantaardige ingrediënten afkomstig uit de wijngaarden en eigen teelt staan ​​garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. Voordat het infusie proces met Riesling druiven begint, wordt Saar Ferdinand’s Dry Gin gedistilleerd met behulp van botanische planten en kruiden zoals: jeneverbes, lavendel, rosa canina, sleedoorn, rozenbottel, angelica, hop bloesem, rozen, koriander, gember, citroen en tijm.

Foodpairing recept: Voor deze foodpairing maken we gebruik van verschillende botanicals zoals koriander, gember, citroen en tijm. Deze combineren we in een eenvoudig gerecht zodat de complexe gin hier helemaal tot zijn recht komt

Gin tonic: Ferdinand Saar Dry Gin – Premium tonic – limoen zeste, takje tijm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 pieterman filets
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 2 el limoensap
  • 1/2 tel geraspte gember
  • 2 takjes tijm
  • 1 el fijngehakte koriander
  • olijfolie

Doen:

  • Snij de paprika en rode ui in fijne blokjes
  • Meng olijfolie, limoensap, gember, tijm en koriander hierover
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bak de filets van pieterman heel kort in een pan met een beetje boter
  • Kruid deze met peper en zout
  • Serveer de gebakken filets op de salsa van paprika
  • Werk af met een beetje olijfolie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *