Ovenschotel met merguez
We zijn gek op merguez! Heerlijke kruidige worstjes die traditioneel worden bereid met lamsvlees. Deze keer gebruiken we ze in een gegratineerde ovenschotel met verschillende groenten, gnocchi en tomatensaus. Een alledaags recept dat je zonder veel moeite op tafel zet.
Nodig voor 2 personen
- 300 g merguez
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 zak gnocchi (500g)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- Italiaanse kruiden, peper en zout
- 100 g gemalen kaas
Doen
- Bak de merguez aan in de pan, haal ze nadien terug uit de pan
- Snij de ui fijn, plet de knoflook
- Snij de paprika in blokjes, de champignons in 4
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime kookpot
- Stoof hierin de ui en knoflook aan
- Voeg paprika en champignons toe, stoof deze kort mee aan
- Voeg het blik tomatenblokjes toe
- Breng de saus aan de kook. Laat deze 15 minuten zachtjes pruttelen
- Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout
- Snij de gebakken merguez in stukjes van 2 cm
- Voeg de stukjes merguez en gnocchi toe aan de saus
- Giet alles in een ovenschotel
- Strooi er gemalen kaas over
- Bak de ovenschotel 15 á 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.