Restaurant belevingen

Taste & Flavor – Oudenaarde

Print Friendly, PDF & Email
Taste & Flavor – Oudenaarde – 7 December 2014
Thais restaurant Taste and Flavor is ondertussen een vast begrip op de Grote markt in Oudenaarde. Katy Dekeyser opende dit restaurant een 4 tal jaar geleden. In de keuken vind je 2 Thaise chefs terug die vol passie gerechten van hun thuisland klaarmaken. Het interieur is misschien niet Thais getint meer het gesis van de hete wokken en de Thaise communicaties in de keuken brengen toch de extra sfeer tot in het restaurant.

De Thaise keuken word omschreven als een licht verteerbare en gezonde keuken door het gebruik van veel groenten. De groenten en kruiden waarmee hier gekookt wordt komen vooral uit eigen tuin. Kwa rundsvlees kiest Katy en haar chef bewust voor het Franse runderras Limousin. Dit word geleverd door een plaatselijke hoeveslagerij Hof Ter Linden.

De menukaart is opgebouwd rond fingerfood, soepen, salades, curry’s, wokgerechten, Pad Thai & vegetarische gerechten. Telkens zijn er ook 3 of 4 suggesties te verkrijgen. Al deze gerechten zijn ook te verkrijgen als Take-Away.

Om te beginnen kiezen we voor een bordje Tempura van inktvis, scampi & ui geserveerd als Fingerfood. In combinatie met een fris Thais biertje missen we enkel de zon nog.

Hierna proef ik van een rijkelijk gevulde Kippensoep met kokosmelk, galanga, oesterzwammen en citroengras.

Als hoofdgerecht kiest mijn vriendin voor één van de suggesties. Sukiyaki, Een traditioneel Japans eenpansgerecht dat ook in Thailand regelmatig voorkomt. Deze Sukiyaki was op basis van rundvlees, inktvis, ito konnyaku (deegwaren), negi (stengelui), Chinese kool, enoki & Thaise morning glory.

Ik kies voor een pittige wok met gebakken eendenborstfilet met Thaise chilisaus. Een best pikante wok, maar ik was er vergeten rekening mee te houden dat er 2 pepertjes achter dit gerecht stonden op de menukaart. Wederom smaakt hier een fris Thais pintje perfect bij.

We hebben genoten van erg smaakvolle gerechten vol Thaise smaken. Na fingerfood, een rijkelijk gevulde kippensoep en een wok met eend is er geen plaats meer voor dessert. Daarom sluiten we af met een heerlijk tasje verst Jasmijn thee. Hierna keren we tevreden terug naar huis met een exemplare van Pittig magazine. Een gratis culinair magazine beoordevol restaurants & culinaire interviews.
Markt 60
Oudenaarde
055 20 62 03

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *