Dranken & Cocktails, Recepten, Recepten van de Chef

Aperitief Maison – Brouwersvliet 23 – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Wij kijken op restaurant altijd uit naar een speciaal aperitief, maar stoten veelal op cava of prosecco. Niet dat we dat niet lekker vinden, maar ik hou wel van iets uitdagendere creaties. Toen Iwan zijn cocktail kwam voorstellen waren we meteen onder de indruk. Een creatie met wodka, tonic & een espuma van granny smith en bleekselderij.

De start was gezet en niet alleen de aperitief viel in de smaakt. We genoten stuk voor stuk van elk gerecht dat op tafel verscheen. Kevin kookt hoog op smaak en met een creatieve geest. Dit met een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. 

Recept:

  • 5 cl vodka Ketel One (uit diepvries )
  • 15 cl fever three tonic

Espuma:

  • 3 granny smith appels
  • 1 bleekselderij
  • 1 puntje rode peper
  • 3 blaadjes gelatine

Afwerking:

  • limoen

Doen:

  1. Doe de appels, selder en rode peper door de sapcentrifuge
  2. Voeg sap van 1/2 limoen toe
  3. Warm een klein beetje sap op tot ongeveer 65°, los hier de geweekte gelatine in op
  4. Meng alles goed en giet dit in een espuma fles, zet onder druk met 2 gasbommetjes
  5. Laat enkele uren opstijven in de koelkast
  6. Serveer de wodka tonic met een schijfje limoen en werk af met de espuma van appel en selder

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *