Dranken & Cocktails, Recepten, Recepten van de Chef

Aperitief Maison – Brouwersvliet 23 – Antwerpen

Wij kijken op restaurant altijd uit naar een speciaal aperitief, maar stoten veelal op cava of prosecco. Niet dat we dat niet lekker vinden, maar ik hou wel van iets uitdagendere creaties. Toen Iwan zijn cocktail kwam voorstellen waren we meteen onder de indruk. Een creatie met wodka, tonic & een espuma van granny smith en bleekselderij.Apero brouwersvliet

De start was gezet en niet alleen de aperitief viel in de smaakt. We genoten stuk voor stuk van elk gerecht dat op tafel verscheen. Kevin kookt hoog op smaak en met een creatieve geest. Dit met een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. Lees hier onze volledige review.

Recept:

  • 5 cl vodka Ketel One (uit diepvries )
  • 15 cl fever three tonic

Espuma:

  • 3 granny smith appels
  • 1 bleekselderij
  • 1 puntje rode peper
  • 3 blaadjes gelatine

Afwerking:

  • limoen

Doen:

  1. Doe de appels, selder en rode peper door de sapcentrifuge
  2. Voeg sap van 1/2 limoen toe
  3. Warm een klein beetje sap op tot ongeveer 65°, los hier de geweekte gelatine in op
  4. Meng alles goed en giet dit in een espuma fles, zet onder druk met 2 gasbommetjes
  5. Laat enkele uren opstijven in de koelkast
  6. Serveer de wodka tonic met een schijfje limoen en werk af met de espuma van appel en selder

Lees hier het volledige verslag over ons bezoek aan B23DSCN6118

Brouwersvliet 23
Antwerpen
Reserveer online
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *