Restaurant belevingen

Bibiza – Bocadero – Kevin De Backer – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Bocadero – De zomerhotspot van Antwerpen

Voor de achtste zomer op rij werd de Waagnatie omgetoverd tot het gratis stadsstrand Bocadero. In die tijd is Bocadero uitgegroeid tot dé zomerhotspot van Antwerpen en omstreken. Jong en oud kunnen elke dag zonnen op het strand, aperitieven bij een prachtige zonsondergang in de apero bar van Sepideh Sedaghatnia: Summer divin of culinair verwend worden in één van de vier pop-up restaurants La Chine, Bibiza, Il Capriani of Grilling & Chilling.

Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Bibiza – Het zomers broertje van B23

Wij kozen voor Bibiza, het kleine zomers broertje van B23. Het gaat hard voor Brouwersvliet 23, zo kreeg dit restaurant de Gouden Vork van DM.City en ook Michelin bekroond B23 met een Bib Gourmand. In Mei 2016 opende Kevin De Backer ook zijn pop-up Bibiza op Bocadero. Een reden te meer om nog eens naar Antwerpen te trekken. Tijdens ons bezoek aan Bocadero genoten we dan ook nog eens van een prachtig zon schouwspel.

9

Sofie kreeg voor haar verjaardag een Resengo cadeaubon, hiermee maakten wij een reservatie bij één van onze favoriete Antwerpse chefs. Eens aangekomen op Bocacero genieten we eerst en vooral van een heerlijk glaasje wijn in de vooraf genoemde wijnbar van Sepideh. Het wordt een dubbele aperitief die avond, want ook Kevin de Backer scoort altijd met creatieve aperitieven. Bij Bibiza kiezen we daarom voor een aperitief cocktail op basis van gin, aardbei, munt en citroen. Ik koos voor de iets te zoete creatie met Château d’Ychouffe.1 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Hierbij kwam een amuse met mosselen, komkommer en crème van avocado.

2 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Culinair genieten op een schitterende locatie,

Vervolgens stellen we à la carte een drie gangen menu samen. We starten met creatieve en smaakvolle voorgerechten, eentje op basis van coquilles, de andere met buikspek. Hierna kiezen we de gebakken Holstein entrecote, deze werd perfect gebakken maar de portie voor ons iets te groot. Afsluiten deed ik dan ook alleen met een heerlijk fris dessert op basis van citroentaart en pistache.

Gebakken coquille – Toast champignons – Schuim paddo’s – Zoete aardappel5 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Langzaam gegaard buikspek – Radijs – Bieten – Mascarpone – 5 spices6 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Holstein entrecote – Frisse aardappelsalade – Béarnaise- Mergpijp8 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer7 Bibiza - Bocadero - Kevin de Backer

Citroentaart – Merengue – Pistache15 Bibiza - Bocadero - Kevin De Backer14

Wederom hebben we genoten van een prachtige avond bij Bibiza. Het team van B23 scoort hier met creatieve gerechten en lekkere wijntjes. Op deze locatie zorgt dit voor een instant vakantie gevoel. Momenteel is het restaurant Brouwersvliet 23 gesloten wegens verbouwingen tot 25 Augustus. Reserveren bij Bibiza kan nog tot 4 september.

10

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *