Beenmerg - Beenmerg boter & Entrecote
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

Beenmerg – Beenmerg boter & Entrecote

Print Friendly, PDF & Email

Beenmerg, boterzacht rundsvlees, en een sissende barbecue – dat is een trio dat de zintuigen doet ontwaken en de smaakpapillen doet juichen. Wanneer het rijke, romige beenmerg samenkomt met het sappige rundvlees, dat met liefde is gegrild boven smeulende houtskool, ontstaat er een culinair feest voor de liefhebbers van vlees. Voor dit culinaire feest maken we een heerlijke boter met beenmerg, gepofte look, peterselie en zeste van citroen. Laat deze boter smelten op je gegrild stukje vlees en het feest kan beginnen. Dus steek die barbecue aan, leg dat rundvlees op het rooster, en laat het beenmerg zijn magie doen. Het is tijd om te genieten!

Beenmerg boter

  • 2 mergpijpjes (halve) – The Meatlovers
  • 125 g gezouten boter, kamertemperatuur
  • 1 bol knoflook
  • citroen
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Doen

  • Leg de mergpijpjes in een vuurbestendige pan
  • Snij het bovenste kapje van de look, leg deze bol bij de mergpijpjes
  • Giet 1 el olijfolie over de look. Leg hier het takje tijm op
  • Kruid het geheel met peper en zout
  • Plaats dit 30 minuten in een barbecue of oven van 150 graden
  • Haal het pannetje uit de oven, laat eventjes afkoelen
  • Haal met een theelepeltje het merg uit de mergpijpjes
  • Meng het merg met boter, zeste van 1/2 citroen, fijngesneden peterselie
  • Knijp de teentjes look eruit. Voeg deze toe aan de boter
  • Het vet dat in het pannetje zit mag je ook toevoegen aan de boter
  • Meng de boter goed onder elkaar
  • Doe de boter op een stuk plasticfolie. Maak hiervan een mooi rolletje
  • Laat dit opstijven in de koelkast
  • Grill je favoriete stuk rundsvlees
  • Serveer dit met plakjes boter van beemerg
  • Geniet!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt. 


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *