Zouterover 'open fire dinner' La Chapelle
Events, Restaurant belevingen, Travel

Zouterover ‘open fire dinner’ @ La Chapelle

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend nam het team van Zouterover de keuken van Chateau de la Chapelle over. Alles wat je van Zouterover proeft, wordt gekookt in, op of rond een open vuur. De visie en eigen stijl van Zouterover in combinatie met het betoverende decor van Chateau de la Chapelle zorgde voor een absolute topavond. 

Chateau de la Chapelle

Sinds enkele jaren vormt Château de la Chapelle het decor voor een nieuwe culinaire hotspot in het hart van de Condroz. Het was voor ons al de vierde keer dat we afreisden naar La Chapelle. Het is zo een plek waar we een beetje ons hart zijn verloren. Je kan hier kiezen voor luxetenten of gerenoveerde kasteelkamers. Bij de luxetenten wordt je één met de natuur. In de kasteelkamers heb je dan weer een beetje extra luxe met een privé badkamer. 

In het restaurant wordt er gekookt volgens het “Farm to Plate” principe. Topproducten komen rechtstreeks van de lokale bio-boer tot in de keuken van La Chapelle. Ook een bezoek aan de prachtige wijnkelder is zeker de moeite. Hier liggen topwijnen en verborgen juweeltjes van minder bekende wijnhuizen. Daarnaast nog een schitterende selectie aan natuur – & orange wijnen. 

Zouterover ‘Open fire dinner’

In 2018 wonnen Kevin Kegeleers en Nick Van Hoof het tv-programma Grillmasters. In de jaren nadien openden ze Zouterover Experience Center. Een belevingsrestaurant en evenementenlocatie in de vleugel van de oude landlopersboerderij te Wortel-Kolonie. Ondertussen zijn deze twee kompanen Njam ‘Open Fire’ chefs en auteurs van 2 BBQ- en openvuur kookboeken. 

‘Open Vuur’-chefs Nick en Kevin doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met respect voor het product. Ze omarmen de puurheid van lokale en duurzame ingrediënten en laten het vuur spreken.  Dit culinaire duo brengt niet alleen smaakvolle gerechten op tafel, ze brengen mensen dichter bij de essentie van goed eten en gezellig samenzijn. Deze gastronomische ervaring zal nog lang in onze herinneringen blijven nagalmen.

270 dagen oude Holstein – gerijpt met lemon pepper
Gazpacho met azijn van tomaat in venusvaasje
Noordzeekrab-sla – Furikake – planktonolie
Geflambeerde Provençaalse mosselen

Tagliata van wilde eend met huacatay-olie
Parmezaankoekje van de plancha
Patatje in zoutkorst

Ceviche van Ardeense forel met tijgermelkbrood

Asado van zalm met zeewierpasta van de plancha
Gepofte aubergine

Chili – chocoladetaart met zoute karamel

Good Morning

Na een zalige nachtrust en een heerlijk ontbijt was het spijtig genoeg weer tijd om huiswaarts te rijden. We tellen alvast terug af naar een volgend bezoek. Gewoon almaar om terug ondergedompeld te worden in de wondere wereld van La Chapelle. Maar natuurlijk ook om terug te proeven van hun heerlijke menu, te wandelen in de prachtige omgeving en opnieuw wakker te worden van de natuurgeluiden. 

Op deze website vind je tal van leuke wandelingen in de directe omgeving. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *