Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg
Travel

Romantik Hotel La Feuille D’Or – Dilsen-Stokkem – Limburg

Print Friendly, PDF & Email

Romantik Hotel La Feuille D’Or,

Romantik Hotel La Feuille D’Or ligt verscholen in de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen, een beschermd natuurgebied van zo’n 50 km2 bossen en heide. Eens binnen in het hotel word je ondergedompeld in het rustieke Franse interieur met een authentieke sfeer. In La Feuille D’Or, lid van Romantik Hotels & Restaurants, voel je je meteen thuis.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Romantik Hotel,

Traditie, historie, kwaliteit en authentieke gastvrijheid: dit zijn de onderscheidende kenmerken van meer dan 200 Romantik Hotels & Restaurants in tien Europese landen. Romantik hoteliers heten hun gasten welkom in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Luxemburg, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en Schotland. Een hoog gastronomisch niveau, regionale wortels en historische betekenis verenigen de individuele eigenaars van de hotels onder de paraplu van de sterke Romantik merknaam.

La Feuille D’Or,

Het hotel heeft zes luxueuze kamers die pas volledig vernieuwd zijn. Met de rustige ligging van deze hostellerie heb je garandeert een zalige nacht. Daarnaast beschik dit hotel een gezellig restaurant, hier serveert chef en eigenaar Jan Martens een Franse keuken gebaseerd op regionale producten. Zijn echtgenote Cindy Nijs neemt hier de rol als gastvrouw op zich en zorgt voor een charmante bediening.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Nationaal park Hoge Kempen,

Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en mooie meren en vennen, hoge toppen bieden hier grootse vergezichten.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Dit alles is verbonden door 220 km aan wandelpaden, er zijn maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 km tot 14. Daarnaast is er een heus fietsroute-netwerk met een handig knooppuntensysteem. Deze fietsroute loopt binnenkort tot aan het hotel. Wij reden naar de dichtstbijzijnde toegangspoort Connecterra en kozen voor een wandeling van 10 km. Maar ook vanaf het domein van dit hotel vertrekken drie verschillende wandelingen.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Limburg – Dilsen-Stokkem,

Naast het Nationaal park Hoge Kempen heeft deze regio nog heel wat te bieden. Het hotel ligt op enkele kilometers van outletshoppingcentrum Maasmechelen Village. Gezellige stadjes zoals Maaseik, Sittard, Maastricht of het witte stadje ‘Thorn’ liggen allemaal binnen een kring van 30 km. Ook openluchtmuseum van Bokrijk bereik je binnen de 25 minuten rijden. Kortom is Limburg een regio die voor elk wat wils biedt.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

La Feuille D’Or – Het restaurant,

Na de prachtige wandeling rijden we richting het hotel. We installeren ons op de kamer en frissen ons een beetje op. Nadien nemen we plaats in de veranda van het hotel. We genieten van een lokaal biertje met uitzicht over de prachtige tuin. Hier neemt de gastvrouw de tijd om ons onder te dompelen in de boeiende geschiedenis van het gebouw. Zo dateert het gebouw uit 1800. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het domein bezet door Duitse soldaten, tijdens de tweede wereldoorlog waren het Belgische soldaten die er hun onderdak hadden. Tegen 1940 bleef er nog maar weinig over van deze hoeve. Sindsdien werd deze stuk voor stuk gerenoveerd, met een prachtige resultaat.

S’avonds dineren we in het restaurant van dit Romantik hotel. Starten deden we met een huis aperitief op basis van cava en een home made siroop van verse kruiden. Hierbij serveerde de chef alvast twee heerlijke amuses.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Chef Jan scoort met een knappe 15/20 in Gault&Millau en serveert zoals eerder gezegd een Franse keuken. Hij kookt volgens de seizoenen en gebruikt verse kruiden uit eigen tuin. Als eerste gerecht serveert hij een stuk gebrande makreel van top kwaliteit. Dit combineert de chef met rode biet en mierikswortel. Een top combinatie, maar de portie had gerust de helft mogen zijn. Hierna kwam er een stukje kabeljauw met prei en witte botersaus. Hieronder vind je nog een selectie uit het menu, waarvan het dessert mijn absolute favoriet was.

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Zeebaars / zoete aardappel / aubergine / Ras el HanoutRomantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Eend / shiitake/ boontjes / sesam / sojaRomantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Appel / hazelnoot / donkere chocolade / karamelRomantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Bij de koffie / SmoutebollenRomantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Afsluiten met overheerlijke smoutebollen, fantastisch toch! Toch misten we een beetje pit en punch in dit diner. Wederom hebben we genoten van ons kort maar deugddoend verblijf bij Romantik Hotel La Feuille D’Or.

Praktisch:

Hostellerie La Feuille d’or ¦ Hoeveweg 145 ¦ 3650 Dilsen-Stokkem
Website ¦ 089 65 97 12

Romantik Hotel La Feuille D’Or - Dilsen-Stokkem - Limburg

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *