Negroni twists
Blog, Events

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo – Campari

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Aperitivo by Campari

Op vrijdag 5 mei opende Campari in het historische Jordaenshuis de pop-up aperitiefbar Gaspare, la piazza dell’aperitivo. Een sfeervol plein met terras, typisch Italiaanse kiosk, loungebar, foodcorner en aperitiefshop. Nog tot 30 juni vinden er tal van evenementen plaats én kan je er beleven hoe het perfecte aperitief smaakt.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

Voor dit experiment liet Campari academisch onderzoek doen naar de ideale setting voor haar twee klassiekers: Campari Tonic en Negroni. Malaika Brengman, professor Marketing & Consumentengedrag aan de VUB, verdiepte zich in de zintuiglijke associaties die consumenten maken bij een bitter aperitief. You don’t’ need to read it, you need to feel and taste it.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

 La piazza dell’aperitivo

Samen met internationale Campari-ambassadeurs, Jan & Hannah Van Ongevalle mochten wij tijdens de pre opening al eens gaan proeven. Op de kaart vinden we een 14 tal cocktails met Campari. Naast de klassieke Campari Tonic en Negroni vinden we verschillende creaties van o.a. SipsnSoda & The Pharmacy.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

In de foodcorner kunnen we terecht voor olijven, Italiaanse kaas en charcuterie. Verschillende bruschette en antipasti schotels. Daarnaast is er een ideale foodpairing voorzien bij verschillende cocktails.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

Gaspare, la piazza dell’aperitivo 

Deze Italiaanse aperitivo bar zal geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 16 tot 22 uur. Elke donderdag is er een ‘Aperitivo Milano’ met gratis hapjesbuffet. Op Vrijdag ‘Piazza Musica’ met een bekende dj. Op  Zaterdag ‘Amici di Gaspare’ met gastbartenders van o.a. Dirty Rabit, Dogma & Bar Burbure. Meer info vind je hiervoor op de website.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

Praktisch:

Gaspare ¦ Jordaenshuis ¦ Reyndersstraat 6 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

5 zintuigen in aperitiefstemming

Voor deze experimentele oefening stemde Gaspare het terras af op Campari Tonic en de loungebar op Negroni. Horen, zien, ruiken, voelen & proeven werden vertaald in een terras met lichte kleuren en verschillende kruiden. De lounge bar straalt van klasse en authenticiteit met comfortabele leren zetels.

Maar het is vooral de term proeven die ons interesseerde. Geen Campari Tonic zonder typische antipasti. “Ideaal is om het frisse van dit bittere aperitief te koppelen aan sterke, zoute smaken zoals je ze terugvindt in kaas, olijven of Italiaanse charcuterie.”. De bittere Negroni vraagt om een nog frissere toets in hapjes, genre een pittige bruschetta met verfrissende tomaat-mozzarella of gemarineerde artisjok met olijfolie en citroen.

Piazza Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Campari

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *