Varkensspiering gebraad met pistachekorst en ovengroenten
Hoofdgerechten, Recepten

Varkensspiering gebraad met pistachekorst en ovengroenten

Print Friendly, PDF & Email

Varkensspiering gebraad

Een goed recept valt of staat met de kwaliteit van de ingrediënten. We zijn dan ook heel blij dat we Gustor Meatboutique bij de partners van Kris Kookt mogen rekenen. Zo bestelden we er een prachtig stuk varkensspiering. Spiering bevat wat extra vet, en dat is net het geheim achter de smaak van dit vlees.

Varkensspiering gebraad met pistachekorst en ovengroenten

Bij Gustor kiezen ze voor het Glorius varken. Deze varkens krijgen kruiden zoals tijm, rozemarijn & kurkuma in hun voeder. Dit is een luxe voeder vol lokale, hoog kwalitatieve grondstoffen met slechts één doelstelling: een heel gezond en smaakvol varken produceren. Dit gecombineerd met de legendarische malsheid en sappigheid van de spieringkotelet zorgt voor een waar topproduct. Een spieringkotelet op z’n best!

Spiering kotelet van Gustor

Kruidenkorst met pistache en pompoenpitten

Hoewel dit stuk vlees op zichzelf al heel smaakvol is, gebruiken we in dit recept toch een kruidenkorst. Hiervoor gebruiken we mosterd, paneermeel, tijm, pistachenoten en pompoenpitten. Verder serveren we deze spieringkotelet met in de oven gebakken zoete aardappel, pompoen en mais.

Varkensspiering gebraad met pistachekorst en ovengroenten

Nodig voor 4 personen

  • 1 kg spiering kotelet of varkensspiering
  • 1 butternut pompoen
  • 4 zoete aardappels
  • 4 maiskolven
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tijm/laurier
  • 1 teentje knoflook

Kruidenkorst

  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el pistachenoten (gepeld)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 el paneermeel
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el olijfolie

Doen:

  • Snij de pompoen, zoete aardappel en mais in stukken
  • Besprenkel deze met olijfolie
  • Verdeel de groeten op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Kruid deze met peper, zout en tijm
  • Bak de groenten gedurende 40 minuten in een oven van 180 graden
  • Haal het vlees een uurtje op voorhand uit de koelkast zodat dit kamertemperatuur kan komen
  • Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en wat zout
  • Smelt een klont boter in een pan. Kleur het vlees goudbruin langs alle zijden
  • Leg het vlees in een ovenschotel, overgiet dit met de boter uit de pan
  • Verdeel de kruidenkorst op het vlees
  • Leg tijm, laurier en een geplet teentje knoflook bij in de ovenschotel
  • Bak het gebraad in de oven, volg hiervoor de richtlijnen hieronder

Varkensgebraad in de oven: Per 1 kg

* 10 minuten op 200 graden
* 40 minuten op 160 graden

Voor dit gebraad van 500 gram rekenden we dus 5 minuten op 200 graden en 20 minuten op 160 graden. We hielden ook de kerntemperatuur in het oog. Wanneer deze 67 had bereikt haalden we het vlees uit de oven.


  • Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat dit 10 minuten rusten
  • Snij het varkensgebraad in plakken
  • Serveer dit met de oven geroosterde groenten

Varkensspiering gebraad met pistachekorst en ovengroenten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kriskookt.be kreeg een waardebon om de webshop van Gustor op een eerlijke manier uit te testen. We bekijken de producten altijd als gewone klanten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *