GinTonic Foodpairing, Recepten

Carpaccio van ananas met framboos en munt – Fleming’s Gin

Print Friendly, PDF & Email

GinTonic: Fleming’s Gin Raspberry – Premium tonic – Framboos / Munt
Foodpairing: Carpaccio van ananas met framboos en munt

Fleming’s Gin Raspberry gin is een tweede creatie van Angelique Lefebvre. Tot voor kort was in de Belgische gin sector geen enkele vrouw actief. Met Fleming’s gin kwam hier verandering in. Angelique kiest bewust voor een vrouwelijke touch met meer aandacht voor verfijning. De gin wordt op basis van premium graanalcohol gestookt in de koperen Holstein ketel van distilleerderij Biercée. Fleming’s Original (42,1% alc.) bevat acht botanicals. Bij de variant Fleming’s Raspberry (38,1% alc.) zijn de citrus aromaten uit het recept vervangen door verse frambozen (7kg/liter alcohol).

Foodparing: Bij deze zomerse gin combineren we een heerlijk fris gerecht op basis van ananas. Da carpaccio van ananas wordt gemarineerd met een bouillon van koriander, limoen en tijm. Het geheel werken we af met Griekse Yoghurt, frambozen en munt

Nodig:

  • ananas
  • Griekse yoghurt
  • verse munt
  • frambozen

Bouillion:

  • 50 g suiker
  • 100 ml water
  • 4 koriander bolletjes, gekneusd
  • sap en zeste van 1 limoen
  • takje tijm
  • enkele jeneverbessen
  • puntje rode peper

Doen:

  1. Maak de bouillon door al deze ingrediënten op te warmen tot het kookpunt
  2. Snij de ananas flinterdun en voeg deze toe aan de bouillon
  3. Breng de bouillon terug naar het kookpunt, zet het vuur uit
  4. Laat de ananas afkoelen in de bouillon
  5. Schik de ananas op bord
  6. Werk af met toefjes Griekse yoghurt, frambozen en blaadjes verse munt

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *