Drie recepten met Hoogstraten Bessen
Dranken & Cocktails, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden

Drie recepten met Hoogstraten Bessen

Print Friendly, PDF & Email

Of we de zomer een beetje kunnen opvrolijken met heerlijke recepten rond een prachtig streekproduct? Das zeker da! Iedereen kent natuurlijk de aardbeien uit Hoogstraten. Maar ook deze heerlijke blauwe bessen, frambozen, braambessen en rode bessen komen uit Hoogstraten. De blauwe bessen worden handgeplukt, zodat ze een prachtig donslaagje hebben. Dat is het kwaliteitskenmerk van de Hoogstraatse bessen. Zonder dat laagje verliezen ze veel van hun smaak. We creëren niet één, maar drie recepten met dit zomerfruit. Ééntje als ontbijt, een vieruurtje en een heerlijk cocktail. Benieuwd welke jullie favoriet is.


Dutch baby pancake met bessen

Recept voor een ovenbestendige pan met doorsneden van 23 á 24 cm

Nodig

  • 175 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • snuf zout
  • 1 eetlepel roomboter

Extra

  • 100 g Griekse yoghurt
  • vloeibare honing
  • poedersuiker
  • blauwe bessen, frambozen, braambessen, rode bessen

Doen

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de pan in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
  • Maak het beslag door alle ingrediënten (behalve de boter) in een blender te mixen
  • Haal de hete pan uit de oven, wrijf deze in met de boter
  • Giet het beslag in de pan, verdeel enkele bessen op het beslag
  • Zet de Dutch baby nu in de oven voor ongeveer 18-20 minuten.
  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met honing
  • Haal de Dutch baby uit de oven
  • Lepel er een beetje Griekse yoghurt op
  • Werk af met verse bessen en poedersuiker

Easy bladerdeeggebakjes met pudding en bessen

Nodig voor 10 gebakjes

  • 10 vierkantjes bladerdeeg (12x12cm)
  • 1/2 l vanillepudding (melk, vanillepuddingpoeder & suiker)
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
  • 125 g braambessen
  • 125 g rode bessen
  • suiker
  • poedersuiker
  • 1 ei

Doen

  • Maak de vanillepudding zoals op de verpakking staat.
  • Giet deze in een mengkom, dek af met plasticfolie zodat er geen vel op komt.
  • Laat de pudding afkoelen
  • Klop het ei los met enkele druppels water
  • Maak 4 insneden in de bladerdeeg (zie foto)
  • Leg in het midden van de bladerdeeg 1 el vanillepudding
  • Verdeel hierop verschillende bessen
  • Vouw de 4 hoeken naar binnen dicht
  • Bostel de bladerdeeg in met losgeklopt ei
  • Strooi er een beetje gewone suiker over
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Haal uit de oven, werk af met poedersuiker
  • Geniet!

Recept in foto’s – Volledig reel op IG


Highball: Bessen – Rum – Gember

Nodig voor 1 cocktail

  • 5 blauwe bessen
  • 3 braambessen
  • 3 frambozen
  • 1/2 trosje rode bessen
  • 60 ml rum
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 50 ml gingerbeer
  • ijsblokjes
  • munt + bessen voor de afwerking

Doen

  • Plet de bessen in een cocktailshaker
  • Voeg rum, citroensap, suikersiroop en ijsblokjes toe
  • Shake krachtig
  • Vul het cocktailglas met ijsblokjes
  • Strain/zeef de cocktail door een fijne zeef in een cocktailglas
  • Voeg gingerbeer toe
  • Roer kort om
  • Werk af met verse bessen en munt
  • Enjoy!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Hoogstraten Enjoy


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *