Springrolls of lenterolletjes. Iedereen kent natuurlijk de gefrituurde mini loempia’s of spring rolls. In deze versie maak ik een vegetarische en gezondere versie van deze snack. Een spring roll vol verse groenten en dipsaus met koriander en pindanootjes.
Ingrediënten:
Kwa groenten kan je variëren naar eigen smaak en seizoen.
- rice paper
- wortel
- champignons
- rammenas
- lente uitjes
- komkommer
- paprika
Dipsaus:
- 2 el water
- 2 el azijn
- 1 el vloeibare honing
- 2 el chilisaus
- 3 takje koriander
- 1/2 lente uitje, fijngesneden
- 1 kl fijngehakte geroosterde pindanootjes
Werkwijze:
- Maak de dipsaus door al deze ingrediënten te mengen
- Laat deze rustig op smaak komen in de koelkast
- Kuis alle groenten en snij deze in flinterdunne reepjes van dezelfde lengte (zie foto)
- Kijk even na op de verpakking van het rijst papier of je deze eerst moet weken voor gebruik
- Rol nu de spring rolls zoals op de foto