Ongeveer op hetzelfde moment las ik een artikel online om sloe gin te maken en waren we op vakantie in Frankrijk waar de berm paars zag van Sleedoornbessen. Deze bessen zijn heel erg wrang van smaak. Eigenlijk niet eetbaar voordat het een nachtje gevroren heeft. Dan worden ze zoeter, maar gaan ook de vogels ermee vliegen. De bessen op tijd plukken en een nachtje in de diepvries steken is ook een optie om deze sloe gin te maken.
Wat heb je nodig:
- 350 ml gin
- 50 g suiker
- 200 g sleedoornbessen
- 3 amandelen
Werkwijze:
- Was de bessen en steek ze 1 of 2 nachten in de diepvries
- Voeg de bessen, suiker en amandelen toe aan de gin
- Schud goed zodat de suiker oplost
- Zet de fles goed afgesloten op een donkere plaats
- Na enkele maanden kan je al eens proeven, maar laat dit gerust een jaartje rusten
- Filter de drank en geniet eventueel met Ginger beer