Vrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte
Events

Vrienden van de Smaak – Kortrijk – Benoit Dewitte

Print Friendly, PDF & Email

Vrienden van de Smaak,

Het concept van een rondreizend restaurant kwam in 2012 overgewaaid uit Nederland. Dit was dan ook het startschot van ‘Vrienden van de Smaak’. Al zeven jaar kunnen ze terugblikken op een succesvol concept. Één lange tafel, een unieke locatie, 140 gasten en een topchef die naast je staat te koken.

Vrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Op zaterdag 23 juni streken de Vrienden van de Smaak neer langs de oevers van de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. De Leieboorden werden verlaagd om het contact met het water te vergroten en de schoonheid van de rivier in de verf te zetten. Beide kaaien worden gedomineerd door de middeleeuwse Broeltorens, het laatste overblijfsel van de middeleeuwse stadsomwalling.

Vrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Benoit Dewitte,

Telkens weer weten ze de beste Belgische chefs te strikken om voor één keer buiten de muren van hun eigen restaurantkeuken te koken. Deze keer was het de beurt aan sterrenchef Benoit Dewitte van het restaurant ‘Benoit & Bernard Dewitte’ in Zingem.

Voor het aperitief werden we verwacht in de tuin van de Orangerie in Kortrijk. Een glaasje cava, biologisch appelsap of een cocktail met calvados. De smaakvolle amuses van Benoit heb ik spijtig genoeg gemist. Want ik stond achter de calvadosbar mijn cocktails te serveren aan de 140 aanwezige foodies.

Na het aperitief namen we plaats aan de 50 meter lange tafel op de verlaagde Leieboorden. De unieke locatie en de gezamenlijke passie voor eten zorgde onmiddellijk voor heerlijke gesprekken aan tafel. Enkele glazen wijn en de smaakvolle gerechten van de topchef Benoit Dewitte die in het midden van de tafel belanden waren de perfecte invulling van een zeer geslaagde avond.

Tomatensoorten, aardbei, bouillon van basilicum en munt, stracchino (kaas) met bonenkruidVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Carpaccio van kalf, artisjok, kappertjesVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Prei met notenvinaigrette en ricotta, puntpaprikaVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Lotte, erwtjes en venkel, jus van gerookte schelvisVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Challans eend, abrikoos en lavendel, aardappelmousseline met olijfolieVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Rode vruchten, vlierbloesem en zuring, granité van rabarberVrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

Nadien konden we terug bij de Orangerie terecht voor een smaakvol tasje koffie en calvados als digestief. Deze keer geen cocktails maar 4 en 12 jaar op vat gerijpte calvados. Een heerlijke afsluiter van een fantastische beleving. Nu moeten we dringend werk maken van een reservatie bij restaurant Benoit & Bernard Dewitte.

Vrienden van de Smaak - Kortrijk - Benoit Dewitte

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *