Frédéric Chabbert
In 2017 heropende Antwerps restaurant Dôme met de Franse topchef Frédéric Chabbert. Zowel Chef Chabbert als de vorige eigenaar Julien Burlat werden gevormd door culinair icoon Alain Ducasse. Zo heerst er bij Dôme een eigentijdse Franse kookstijl. Het restaurant staat voor een keuken waarin het product alle aandacht krijgt. Met een nieuwe score van 16,5/20 in Gault&Millau 2022 behoort Dôme bij de culinaire top van ons land.
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0173-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0095-2.jpg)
Antwerpse wijk Zurenborg
Café du Dôme, werd oorspronkelijk in 1893 als koffie- en theehuis door architect Jos Bascourt gebouwd. Nadien kreeg het gebouw enkele andere invullingen zoals een politiekantoor, een lokaal schooltje en een tweedehands kledingzaak. Het monumentale pand ademt grandeur uit. De koepel en opulente luster zijn prachtig! De mozaïekvloer geeft de ronde eetzaal extra cachet. Vandaag zijn het Frédéric Chabbert en Evangeline die het pand alle eer aan doen. Hoewel we tijdens onze lunch de aanwezigheid van gastvrouw Evangeline wel misten. Hierdoor was de sfeer ’s middags misschien iets zakelijker. We misten frivoliteit en aanwezigheid in het restaurant.
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0105-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0104-2.jpg)
Starten deden we met een smaakvol glaasje huischampagne (€22) van Charlot-Tanneux. Hierbij werden een 4-tal hapjes geserveerd. Vervolgens kozen we voor het 6-gangen menu (€120) en bestelden we een heerlijke fles witte wijn uit Hongarije.
Zeebaars – Piment d’Espelette
Gebrande prei – Roomkaas
Wafel – Rundstartaar – Truffel
Millefeuille van rode biet
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0111-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0114-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0125-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0131-2.jpg)
Sint-jacobsvrucht – Koraal – Ijs van karnemelk
![Sint-jacobsvrucht - Corail - Ijs van karnemelk](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0133-2.jpg)
![Sint-jacobsvrucht - Corail - Ijs van karnemelk](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/20220118_144712.jpg)
Calamares – Aardpeer – Kaviaar
![Calamares - Aardpeer - Kaviaar](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0135-2.jpg)
![Calamares - Aardpeer - Kaviaar](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0137-2.jpg)
![Calamares - Aardpeer - Kaviaar](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0140-2.jpg)
Zeeduivel BBQ – Vinaigrette citrus
![Zeeduivel BBQ - Vinaigrette citrus](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0142-2.jpg)
![Zeeduivel BBQ - Vinaigrette citrus](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0144-2.jpg)
Melklam van Aveyron – Sucrine – Aligot aardappel
![Melklam van Aveyron - Sucrine - Aligot aardappel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0149-2.jpg)
![Melklam van Aveyron - Sucrine - Aligot aardappel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0150-2.jpg)
Peer – Sabayone chartreuse
70% chocolade – Hazelnootpraliné – Maldon zout
![Peer - Sabayone chartreuse](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0155-2.jpg)
![70% chocolade - Hazelnootpraliné - Maldon zout](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0161-2.jpg)
![70% chocolade - Hazelnootpraliné - Maldon zout](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0163-2.jpg)
Koffie
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0165-2.jpg)
![Restaurant Dôme - Antwerpen](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/01/DSC_0164-2-1.jpg)
We zijn niet met honger van tafel zijn gegaan, we hadden zeker genoeg gegeten. Maar misschien had er toch een stukje lamsvlees extra op het bord mogen liggen. Of het stukje chocoladetaart iets groter mogen zijn. De gerechten zijn perfect bereid, smaakvol en puur. Op zich kan je hier geen slecht woord over zeggen. Maar voor dit prijskaartje loste het restaurant onze verwachtingen niet helemaal in. Het eten mag nog zo lekker zijn. Als er een stukje beleving mist, klopt niet het volledige verhaal.
Restaurant Dôme ¦ Grotehondstraat 2 ¦ 2018 Antwerpen ¦ https://www.domeantwerp.be/