Merguez - Bulgur - Oven geroosterde bloemkool en broccoli
Hoofdgerechten, Recepten

Merguez – Bulgur – Geroosterde bloemkool en broccoli

Oven geroosterde bloemkool en broccoli

Bloemkool en broccoli zijn ten huize kris Kookt niet de twee favorieten groenten. Zeker niet als het van Sofie af hangt. Daarom zoeken we af en toe een manier om deze toch op tafel te toveren. Als hulpmiddel gebruiken we deze keer Ras el hanout. Één van Sofie haar favoriete kruidenmengingen. 

Recept voor 4 personen

  • 8 Merguez
  • 250 g bulgur
  • 4 lente uitjes
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 120 g gemende noten
  • ras el hanout
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout

Doen:

  • Hak de noten grof
  • Rooster deze in een pan zonder vetstof, zet ze nadien even apart
  • Snij de bloemkool en broccoli in fijne roosjes
  • Meng de bloemkool en broccoli in een ruime mengkom met olijfolie en 2 kl ras el hanout
  • Verdeel de groenten op een bakplaat met bakpapier
  • Bak deze gedurende 16 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maak ondertussen de yoghurtdressing door Griekse yoghurt te mengen met olijfolie en sap van 1 citroen
  • Breng de yoghurtdressing op smaak met peper en zout
  • Bewaar de dressing tot gebruik in de koelkast
  • Kook de bulgur gaar zoals op de verpakking staat
  • Giet de bulgur af, doe deze nu in de mengkom waarin je de bloemkool en broccoli hebt gekruid
  • Bak de merguez worstjes
  • Snij de lente uitjes fijn, meng deze samen met de bieslook onder de bulgur
  • Voeg de oven geroosterde bloemkool en broccoli toe aan de bulgur
  • Breng de bulgur salade op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Serveer de bulgur salade met oven geroosterde bloemkool en broccoli met gebakken merguez en yoghurtdrssing
  • Werk het geheel af met geroosterde noten
  • Geniet

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *