Pork belly burnt ends met appel-bbq-saus
Barbecue, Recepten

Pork belly burnt ends met appel-bbq-saus

Print Friendly, PDF & Email

BBQSTREET – Het boek

Iedereen kan BBQ’en, dat is het motto van BBQSTREET, de BBQ-hit van 24Kitchen. Want enthousiaste barbecueliefhebbers, of het nu om beginners of gevorderden gaat, weten het: niets is zo gezellig als samen buiten koken op vuur. In het boek vind je recepten van grillmasters Peter De Clercq, Ralph de Kok, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Dit kookboek is afwisselend en praktisch, met veel informatie over bereidingsmogelijkheden en recepten voor vlees-, vis en groenteliefhebbers. 

Pork belly burnt ends

  • 1 kg varkensbuik zonder zwoerd, in blokjes van ca 3 x 3 cm 
  • 2 el olijfolie 
  • 2 el Pork rub (zie recept hieronder) 
  • 100 ml Appel-bbq-saus (zie recept hieronder) 
  • 50 ml bier
  • sesamzaad 
  • appelrookhoutchunks

Pork Rub

  • 200 g grof zeezout 
  • 2 el paprikapoeder 
  • 4 el versgemalen peper 
  • 4 el witte of lichte basterdsuiker 
  • 2 el gedroogde peterselie 
  • 2 el komijnpoeder 
  • 1 el gedroogde oregano 
  • 1 el knoflookgranulaat 
  • 1 el uiengranulaat 

Appel-bbq-saus 

  • 100 ml appelciderazijn 
  • 75 ml appelsap 
  • 2 el sojasaus 
  • 2 el appelstroop 
  • 50 ml worcestersaus 
  • 4 el bruine basterdsuiker 
  • 1 el hot sauce 
  • 500 ml ketchup 
  • 1 el selderijzaad

Doen

  • Week de appelrookhoutchunks 10-30 minuten in lauwwarm water.
  • Bereid de bbq voor op indirect grillen en verhit hem tot 130 °C.
  • Breng voor de appel-bbq-saus alle ingrediënten in een pannetje aan de kook en laat zachtjes inkoken.
  • Bestrijk de varkensbuik licht met olijfolie. Meng alle ingrediënten voor de pork rub en wrijf het vlees ermee in (2el).
  • Leg de appelrookhoutchunks op de gloeiende kolen of in de smoker box. Leg de gekruide varkensbuikblokjes indirect op het rooster. Rook ze circa 2,5 uur tot de blokjes mooi roodbruin zijn.
  • Doe de gerookte varkensbuikblokjes samen met de appel-bbq-saus in de metalen braadslee en voeg het bier toe.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat nog 1,5 uur verder garen op de bbq met het deksel dicht.
  • Haal de blokjes uit de saus, leg ze op het rooster van de bbq en rook/bak ze 15-30 minuten tot de saus mooi is ingedikt/gekaramelliseerd rondom het vlees.
  • Rooster het sesamzaad kort in de koekenpan of skillet met lage rand.
  • Serveer de pork belly burnt ends met de appel-bbq-saus en strooi er wat geroosterd sesamzaad over.

Recept in foto’s


Het BBQSTREET Basisboek | De lekkerste BBQ-recepten voor iedereen inclusief gerechten van je favoriete grillmasters! | BBQSTREET | 9789021579306 | € 18,99 | 18 mei 2021 | Kosmos Uitgevers


Pork belly burnt ends met appel-bbq-saus

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *