Elk voorjaar transformeert Japan in een zee van zachtroze bloesems. De Sakura bloei, een adembenemend maar kortstondig fenomeen, wordt gevierd met Hanami – het traditionele ‘bloemen kijken’. Roku Gin brengt deze magie naar het glas met de limited edition Sakura Bloom, de eerste release in de Seasonal Festival Collection. Deze Japanse gin vangt de elegantie van de kersenbloesem in een subtiele mix van florale en zilte tonen. Perfect om puur te ontdekken, maar nóg beter in een cocktail. Wij delen drie verfijnde creaties: een klassieke Roku Gin Sakura Bloom & Tonic, een stijlvolle Sakura Bloom Dry Martini en een frisse Sakura Bloom Sour.




Roku Gin Sakura Bloom & Tonic
- 50 ml Roku Gin Sakura Bloom
- 150 ml Thomas Henry Botanical Tonic
- schijfje limoen
- ijsblokjes
- Vul een glas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en werk af met een schijfje limoen




Sakura Bloom Dry Martini
- 45 ml Roku Gin Sakura Bloom
- 15 ml Noilly Prat Original Dry Vermouth
- 1 dash orange bitters
- zeste citroen
- ijsblokjes
- Doe de gin, vermouth en bitters met ijsblokjes in het mixing glas
- Roer met een barlepel gedurende 40 seconden.
- Serveer in een gekoeld martiniglas, werk af met een zeste van citroen




Sakura Bloom Sour
- 60 ml Roku Gin Sakura Bloom
- 30 ml limoensap
- 15 ml suikersiroop 2:1
- 15 ml eiwit
- 1 dash Angostura bitters
- ijsblokjes
- blaadje verse laurier
- Doe de gin, limoensap, suikersiroop, eiwit, bitters en ijsblokjes in een cocktailshaker
- Shake krachtig
- Strain in een gekoeld cocktailglas, werk af met een blaadje laurier




Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
