Elke jaar opnieuw maken we wel enkele nieuwe recepten met rabarber. Zo staat er sinds kort een heerlijke mojito met rabarber op de blog. In dit recept gaan we voor een heerlijk luchtige cake met rabarber. Fris, zoet, zuur en vooral enorm lekker. We combineren rabarber met zeste van sinaasappel en citroen voor een extra zomers gevoel



Nodig voor 1 cake – Bakvorm van 28 cm
- 200 g boter, kamertemperatuur
- 300 g rabarber
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 200 bloem
- 8 g bakpoeder
- 50 g amandelpoeder
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- snuifje zout
- boter en bloem om de bakvorm mee in de vetten
Doen
- Snij de rabarber in stukjes, meng deze met 50 g suiker
- Maak een cake beslag van boter, bloem, suiker, bakpoeder, amandelpoeder, zout en eieren
- Voeg hier de zeste van sinaasappel en citroen aan toe
- Meng de helft van de stukjes rabarber onder het cakebeslag
- Smeer de bakvorm in met boter, strooi er een beetje bloem
- Giet het cakebeslag in de bakvorm, wrijf dit uit zodat het deeg verspreid is
- Verdeel de overige stukjes rabarber bovenop het cakebeslag
- Bak gedurende 40 á 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Geniet!




Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.