In het rabarberseizoen maken we altijd een nieuw recept met rabarber. Meestal geen we voor een cake, gebak of een fris dessert. Deze keer gaan we eens voor een verfrissende cocktail. We maken een zomerse mojito met rabarber. Misschien is deze versie nog wel lekkerder als de klassieke mojito
Nodig voor 1 mojito
- 50 ml witte rum
- 1/2 limoen
- 10 blaadjes munt + extra voor de afwerking
- 20 ml rabarbersiroop *
- 25 ml bruiswater
- 1 tl rietsuiker
- crushed ijs
Doen
- Snijd de limoen in partjes
- Doe de partjes limoen, rietsuiker en 10 blaadjes munt in een cocktailglas
- Plet dit goed met een muddler zodat alle smaken mengen
- Vul je glas met crushed ice
- Voeg rum en rabarbersiroop toe
- Roer alles goed om met een barlepel
- Vul het glas verder aan met crushed ice
- Voeg een scheutje bruiswater toe
- Werk de mojito af met een steel rabarber, munt en een rietje
- Geniet!
* Rabarbersiroop
- 150 g verse rabarber
- 250 g water
- 250 g suiker
- Was de rabarber, snij deze in stukjes van ongeveer 1 cm
- Doe de stukjes rabarber, water en suiker in een steelpan
- Breng dit aan de kook
- Laat enkele minuten zachtjes sudderen
- Giet het geheel door een fijne zeef
- Bewaar de siroop in een fles, laat deze afkoelen
- De overige rabarber is bijvoorbeeld lekker met wat yoghurt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt