Barbecue spiesjes van buikspek
Barbecue, Recepten

Barbecue spiesjes van buikspek

Print Friendly, PDF & Email

Er staat al een recept op de blog van Pork belly burnt ends. Deze spiesjes trekken hier een beetje op. Alleen zijn deze veel eenvoudiger om klaar te maken. Bij Pork belly burnt ends moet je rekening houden met verschillende bak temperaturen van je barbecue. Wij gingen op zoek naar een recept dat voor iedereen haalbaar is. Het resultaat is minstens even lekker. We beginnen wel 1 dag op voorhand aan dit recept. 

Nodig voor +- 10 spiesjes

  • 1 kg buikspek – The Meatlovers
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • beetje selder
  • takje tijm/rozemarijn/ 2 blaadjes laurier
  • 10 peperbolletjes (gekneusd)
  • 2 el witte wijnazijn
  • BBQ Rub – Perfect Pork: Sweet, Low & slow
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g geroosterde en gezouten pinda

Laksaus

  • 3 el honing
  • 2 el sriracha
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 kl sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl rietsuiker

Doen

De dag op voorhand:

  • Snij eventueel loshangende stukjes van het buikspek. Verwijder indien nodig de zwoerd
  • Leg het buikspek in een kookpot. Vul dit met water zodat het spek net onder staat
  • Pel de ui, kuis de wortel en selder. Snij deze grof
  • Voeg ui, wortel en selder toe aan de kookpot met buikspek
  • Voeg alsook de tijm, rozemarijn, laurier, peperbollen en witte wijnazijn toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat dit 2 uur zachtjes sudderen. Zet het vuur uit. Laat dit even afkoelen
  • Haal het buikspek uit de bouillon. Laat dit 1 nacht opstijven/rusten in de koelkast

De dag zelf:

  • Meng alle ingrediënten voor de laksaus
  • Snij de lente uitjes fijn, hak de gezouten pinda fijn
  • Haal het buikspek uit de koelkast
  • Snij dit in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm
  • Kruid de blokjes goed met de BBQ Rub
  • Steek 3 blokjes buikspek per spiesje
  • Warm de barbecue op
  • Grill de spiesjes kort boven het vuur
  • Leg de spiesjes naast het vuur, wrijf ze langs alle kanten in met de laksaus
  • Laat ze nog even bakken zodat de laksaus mooi karameliseert
  • Schik de spiesjes op een bord
  • Werk af met lente-ui en pinda
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *