Griekse lamsschotel met pasta, feta en aubergine
Hoofdgerechten, Recepten

Griekse lamsschotel met pasta, feta en aubergine

Print Friendly, PDF & Email

Deze feestelijke lamsschotel met feta, aubergine en rode ui is een ware smaaksensatie. Het gerecht is niet alleen verrassend lekker, maar ook heel gemakkelijk te maken. De combinatie van malse lamsvlees, romige feta, zachte aubergine en zoete rode ui zorgt voor een onweerstaanbaar feestmaal dat perfect is voor elke gelegenheid.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine aubergine
  • 300 gr lamsvlees
  • 230 gr pasta
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr rucola
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten
  • 1 koffie lepel gedroogde oregano
  • 200 gr feta

Balsamicovinaigrette:

  • 30 ml balsamico azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Snij de aubergine en halve plakjes en bestrooi met zout
  • Laat de aubergine zo 5 minuten trekken en spoel daarna goed af met water
  • Dep de aubergine droog
  • Snij de feta in blokjes
  • Pel de rode ui en snij deze in fijne halve ringen
  • Maak de balsamicovinaigrette door alle ingrediënten te mengen met een uitgeperst teentje knoflook
  • Bak de plakjes aubergine in olijfolie, kruid ze met peper en zout en haal deze terug uit de pan
  • Bak het lamsvlees kort aan in een hete pan (rood bakken), kruid dit ook met peper en zout
  • Kook de pasta gaar in gezouten water
  • Meng het lamsvlees en de aubergine onder de pasta
  • Meng ook de rucola, feta, oregano, tomaat en rode ui onder de pasta
  • Serveer dit gerecht onmiddellijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Christine zegt:

    Fantastisch recept ! Vandaag uitgeprobeerd met tomaten en aubergine van eigen kweek . Voor herhaling vatbaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *