Gin Tonic: Belgin Ultra 13 – Premium tonic – zeste limoen, blaadje koriander
Foodpairing: Zwarte pens, gepocheerde peer, crumble van bloedworst
Belgin is een zeer elegante en zacht kruidige gin van Belgische oorsprong. Ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van 13 zuivere en natuurlijke botanicals van uit de ganse wereld, inclusief fijn kruidige Belgische hop van Affligem voor een perfecte smaak.
Foodpairing. Deze gin mag zich profileren als streekproduct van Vlaams-Brabant. Daarom gaan we aan de slag met een ander streekproduct van deze regio, bloedworst ook wel zwarte pens of beuling genoemd. Een ander component in dit gerecht zijn Belgische peren. Deze verwerken we op 2 manieren. 1 x als frisse tartaar met sushi azijn, andermaal pocheren we de peer met verschillende botanicals uit deze gin.
Recept
- Bloedworst
- panko
- 2 Belgische peren
- sushi azijn
- suiker
- schijfje gember
- 1 kruidnagel
- zeste limoen
- 1/2 vanillestok
- 2 jeneverbessen
- 1 peul kardemom
- 2 koriander bolletjes
Doen:
- Zet 1/2 liter water op het vuur en voeg 1 el suiker toe
- Kneus de kardemom, jeneverbessen en koriander bolletjes in de vijzel
- Voeg deze samen met de gember, vanillestok, limoen zeste en kruidnagel toe aan het water
- Breng dit aan de kook, schil de peer, snij deze doormidden en leg ze in het water
- Laat 4 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit en laat de peer afkoelen in het water
- Snij ondertussen de andere peer in fijne blokjes
- Voeg beetje sushi azijn en olijfolie toe, kruid met peper en zout
- Verwijder de vel van de bloedworst
- Bak voor de crumble 1/2 bloedworst in de pan en maal deze fijn met en houten lepel
- Voeg beetje panko toe en bak krokant, laat afkoelen op een vel keukenpapier
- Snij het andere stuk bloedworst in plakjes en bak deze kort aan in de pan
- Serveer de gebakken bloedworst met 2 structuren van peer en werk af met de crumble