Een tijdje geleden passeerde hier de paashaas met een enorme pot Nutella. Een pot van 1 kg met 2 personen is wat teveel van het goede. Een recept zoeken om wat lekkers mee naar het werk te nemen was dus de boodschap. Op de Nederlandse foodblog Lekker & Simpel kwam ik dit heerlijk recept tegen. Ik vervang de monchou door mascarpone en gebruikte iets minder suiker. Het resultaat is een heerlijk smeuïge brownie met een ‘topping’ van cheesecake.
Nodig:
- 85 gram boter
- 200 gram chocolade
- 40 gram cacaopoeder
- 4 eieren
- 210 gram suiker
- 200 gram nutella
- 130 gram bloem
- 250 gram mascarpone
Doen:
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie
- Als dit gesmolten is voeg je 150 g nutella toe
- Voeg de cacao en 3 eieren (1 voor 1) toe
- Meng er 110 g suiker onder, en zodra dit goed gemengd is voeg je de bloem toe
- Meng in een andere kom de mascarpone met 1 ei en de rest van het suiker.
- Giet het brownie mengsel in een ingevette bakvorm of kleine muffinvormpjes
- Meng de resterende Nutella vluchtig onder de mascarpone en verdeel dit over het browniemengsel
- Bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
- Bak je ze in een bakvorm, verhoog dan de baktijd naar 50 minuten
- Controleer of de brownie gaar is door middel van een sateprikker
hoi kris, zeer fijne blog heb je hier!
ik heb je net ontdekt en ga je zeker volgen en dan vooral de zoete gerechten!