Gin Tonic: Meyer’s Gin M2 – zeste limoen – Premium tonic
Foodpairing: Gebakken asperges met Belgische ham
Meyer’s Gin M2 wordt gestookt op basis van verse witte asperges. Een gewaagde premium gin met de fijne smaak van witte asperges in de neus en in de mond. Per 100 liter gin werd 30 kg asperges gebruikt. Hoewel deze gin pas op 01 April 2015 op de markt komt, konden alle leden van The Belgian Gin Club in Oktober 2014 in Avant-Première al kennis maken met deze gin.
Foodpairing: Bij deze gin gaan we het niet ver zoeken. We blijven bij asperges en Belgische ham. Gebakken in de oven zorgt dit voor een heerlijk pairing bij deze uiterst speciale gin. Naar het schijnt werken ze ondertussen verder aan een nieuwe gin op basis van kreeft.
Nodig:
- asperges, witte en/of groene
- rauwe Belgische ham
- kontje boter
Doen:
- Kuis de asperges en blancheer deze kort in gezouten water met een klontje boter
- Verfris de asperges onmiddellijk onder koud stromend water
- Dep de asperges droog en rol ze in een plakje ham
- Leg de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Draai de asperges halverwege de baktijd om
Serveer wijze volgens Weekend Knack:
“Meyer’s Gin is naar verluidt rebels van karakter en wordt bij voorkeur genuttigd met Schweppes Tonic Pink Pepper – tonic met roze peperbolletjes – en wat peterseliestengels in het glas als bijkomende spielerei, een knipoog naar de ‘asperges à la flamande’.”
Vind hier de foodpairing met Meyers gin M1 op basis van kiwibes