Italiaans aperitieven met crostini en Gancia
Aperitief hapjes, Recepten

Italiaans aperitieven met crostini en Gancia

Print Friendly, PDF & Email

Crostini

Dat we een voorliefde voor Italië hebben weten jullie waarschijnlijk al wel. We nemen jullie dan ook graag met naar een heerlijk zomerse aperitivo met verschillende crostini’s en een heerlijke Gancia-tonic. Crunchy, verfrissend en smaakvol. Salute!

Gancia Aperitivo Italiano

Gancia Aperitivo Italiano is zoals de naam het al zegt een aperitief uit Italië. Deze Italiaanse specialiteit op basis van wijn, natuurlijke kruiden en specerijen wordt geproduceerd door Casa Gancia volgens een eeuwenoud traditioneel recept uit jaren 50. Gancia Aperitivo heeft de perfecte balans tussen zoete en bittere tonen van sinaasappel, verweven met de frisheid en magie van wijn en oosterse specerijen.

Gancia of nog beter, deze Gancia Tonic heeft een laag alcoholpercentage. Dit maakt het de ideale keuze voor diegenen die ten volle willen genieten van de verfrissende smaak, het dorstlessende karakter en het eetlust bevorderende aspect van deze unieke aperitivo.

Gancia Aperitivo &  ​Thomas Henry Botanical tonic

  • 50 ml Gancia Aperitivo
  • 100 ml ​Thomas Henry Botanical tonic
  • schijfje sinaasappel
  • ijsblokjes

3 x Crostini

  • Stokbrood of ciabatta
  • olijfolie
  • look
  • Snijd het stokbrood in dunne sneetjes van max. 1 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes hierop.
  • Smeer de sneetjes in met olijfolie.
  • Bak deze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Halveer de knoflook, wrijf er de crostini mee in
  • Beleg de crostini naar eigen smaak met ….

Burrata & geroosterde amandelen

  • burrata
  • amandelen
  • vers gemalen peper en grof zeezout
  • olijfolie
  • Hak de amandelen grof. Rooster deze in een pan zonder vetstof. Kruid met grof zeezout
  • Beleg de crostini met stukjes burrata
  • Kruid vers gemalen peper en grof zeezout
  • Werk af met olijfolie en geroosterde en gezouten amandelen

Carpaccio

  • rundscarpaccio
  • Parmezaanse kaas
  • rucola
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Kruid met grof zeezout
  • Beleg de crostini met enkele plakjes carpaccio
  • Kruid vers gemalen peper en grof zeezout
  • Werk af met olijfolie, Parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitten

Tomatenbroodjes

  • tomaten
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • witte wijnazijn
  • peper en zout
  • verse oregano
  • Snij de tomaten in 4, verwijder het kroosje
  • Rasp de partjes tomaat tot enkel de vel overblijft
  • Breng de tomatenrasp op smaak met olijfolie, witte wijnazijn en balsamicoazijn
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Lepel een beetje tomaat op de crostini
  • Werk af met verse oregano

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *