Konijnenpeper
Eigenlijk is dit het klassieke recept voor hazenpeper. Enkel vervangen we de haas door konijn en de rode wijn door witte wijn. Haas is misschien niet zo een toegankelijk stukje wild. Wijzelf houden er wel van, maar ik begrijp ook dat niet iedereen er liefhebber van is. Speciaal voor deze “Week van het Konijn” maken we een toegankelijke versie van dit recept.
‘Week van het Konijn’
Nodig voor 3 á 4 personen
- 1 konijn , in stukken
- 250 g zilveruitjes (diepvries)
- 125 g spekblokjes
- 100 ml room
- 450 ml wildfond
- maizena
- scheutje cognac
Marinade
- 1 fles witte wijn
- 1 wortel
- 100 g prei
- 100 g selder
- tijm/rozemarijn/laurier
- 5 jeneverbessen (gekneusd)
- 5 peperbolletjes (gekneusd)
- 1 teentje knoflook
Doen
- Doe alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom met de stukken konijn.
- Laat 24u afgedekt marineren in de koelkast.
- Haal de stukken konijn uit de marinade, dep ze droog
- Warm een flinke scheut olijfolie aan in een ruime stoofpot
- Kleur hier de stukken konijn in aan. Kruid met peper en zout.
- Blus het geheel af met de cognac
- Voeg nu de marinade en de wildfond toe aan de stoofpot.
- Breng het geheel aan de kook. Laat 1 uur zachtjes pruttelen
- Haal de stukken konijn uit de stoofpot
- Zeef de saus, probeer een beetje te ontvetten
- Breng de saus opnieuw aan de kook
- Bind de saus met een beetje maizena
- Stoof in een andere pan de zilveruitjes en spekblokjes aan in een klontje boter
- Voeg de zilveruitjes en spekblokjes toe aan de gebonden saus
- Breng de saus verder op smaak met peper en zout
- Voeg de stukken konijn terug toe aan de stoofpot
- Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen
- Serveer naar eigen smaak met gebraiseerd witloof en kroketjes
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.