Dit gerecht lijkt een beetje op lasagne, maar dan met tortilla’s in plaats van pasta.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes look, uitgeperst
- 1 verse rode Spaanse peper (zonder zaadjes)
- 300 gr biefstuk, in blokjes van 1 cm
- 170 gr rijst
- 3 grote tortillia’s
Voor de pittige salsa:
- 500 gr gezeefde tomaten (passata)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 Spaande pepers, (zonder zaadjes)
- 1 tl oregano
Voor de kaassaus:
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 6 dl melk
- 100 gr cheddar
- gemalen kaas
Werkwijze:
- Mix de ingredienten voor de pittige salsa goed fijn
- Laat deze saus stilletjes inkoken tot ze redelijk dik is
- Kruid de saus goed af
- Maak vervolgens de kaassaus:
- Smelt boter en voeg de bloem toe, laat de bloem even mee bakken
- Voeg de melk toe, goed roeren en even laten koken
- Afsmaken met peper, zout en nootmuskaat
- Voeg hier de cheddar aan toe
- Nu staan de 2 sauzen klaar
- Stoof de fijngesneden ui, look en rode peper aan
- Voeg de blokjes biefstuk toe en bak ze kort aan, kruid met peper en zout
- Kook ondertussen de rijst gaar
- Als de rijst gaar is meng je dit onder het rundsvlees
- Nu kan je de ovenschaal beginnen te vullen als volgt:
Kaassaus, Tortillia, Salsa saus, 1/2 van het Vlees en rijst mengsel, Tortillia, Kaassaus, De rest van de Vlees en rijst mengeling , Salsasaus, Tortillia, Kaassaus en werk af met gemaken kaas
Bak dit nog 20 minuten op 180 graden