Over het algemeen kan je van bijna alles een terrine maken, vis, gevogelte, …. . In dit recept maak ik terrine van konijn met fris gemarineerde wortel, postelein en radijs. Een heerlijk voorgerecht dat je makkelijk op voorhand kan klaarmaken.
Ingrediënten:
- 2 konijnenbouten
- 500 ml wildfond (Lacroix)
- 2 blaadjes laurier
- 1 ui
- 1 wortel
- enkele peperbolletjes
extra:
- mini wortel (afwerking)
- winter postelein
- radijs
- sjalot
- gelatine
- witte wijnazijn
- olijfolie
Doen:
- Zet een ruime kookpot op het vuur en doe hier de konijnenbouten in.
- Voeg de fond, ui, wortel en andere kruiden toe, vul aan met water tot het konijn onder staat.
- Laat dit gedurende 1,5 u zachtjes pruttelen onder een deksel
- Haal het konijn uit de de kookpot, pluk het vlees van de beenderen en trek dit in slieten, laat afkoelen
- Zeef de bouillon door een neteldoek.
- Weeg het vlees en meet per 100 g vlees 1 dl bouillon af
- Week per 1 dl bouillon 2 blaadjes gelatine
- Warm de bouillon op en breng goed op smaak met peper en zout, los hier de gelatine in op
- Meng de bouillon onder het vlees en stort dit in een vorm bekleed met plasticfolie
- Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
Afwerking:
- Pocheer de mini wortel kort, verfris onder koud water en marineer deze met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout
- Snij de terrine in plakjes
- Werk het bord af met gemarineerde wortel, postelein, schijfje sjalot en enkele plakjes radijs
Bord: Serax
Voor hoeveel personen is dit recept?
bedankt op voohand voor uw reactie.
Groeten
Chantal
Hoi Chantal,
Als voorgerecht voor ongeveer 6 tot 8 personen.
Ik ben benieuwd naar uw bevindingen.
Succes
Kris
Kris, 100 gr konijnenvlees ? Is dat correct ? Of is het 100gr per persoon.
Bedankt voor adresjes Italië, zien er prima uit.
Hoi Diane,
Het is per 100 g / 1 dl bouillon.
Dus als je 300 g vlees zou hebben, gebruik dan 3 dl bouillon.
Succes! Ik ben benieuwd naar uw bevindingen.
Kris