Chicken katsu proefde ik voor de eerste keer bij ‘Kai Street Food’ in Zagreb. Zalig lekker was dat! Deze Japanse krokante kip is comfortfood op zijn best. Daarom besloten we om dit recept op te zoeken en hiermee thuis aan de slag te gaan. Zo vulden we een heerlijk briochebroodje met knapperig gepaneerde kip, smaakvolle koolsla en twee verschillende sausen. Deze twee sausen kan je in sommige supermarkten vinden. Maar wij maken deze zelf. Aan jullie de keuze dus.
Chicken Katsu – Recept voor 4 burgers
- 500 g kipfilet – The Meatlovers
- 1 ei
- bloem
- panko
- 4 brioche broodjes – The Meatlovers
- 150 g geraspte witte kool
- mayonaise
- Snij de kipfilet in plakken van ongeveer 1 cm dikte
- Kruid de kip met een beetje peper, zout en kippenkruiden
- Wentel de stukken kip eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en vervolgens door de panko
- Warm een flinke klont boter en een scheut olijfolie op in een ruime pan
- Leg voorzichtig de kipfilets in de pan en bak 3-4 minuten aan beide kanten tot het korstje helemaal mooi bruin is.
- Meng de witte kool met een beetje mayonaise. Kruid dit met peper en zout
- Snij de briochebroodjes doormidden. Rooster deze enkele minuten in een voorverwarmde oven
- Beleg de broodjes met krokant gebakken kip, koolsla, Kewpie Mayonnaise en Tonkatsu-saus
- Smakelijk!
Kewpie Mayonaise
- 1 ei
- 30 ml rijstazijn
- 5 g honing
- 5 g mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 tl wasabipasta
- Klop het ei los met azijn, mosterd, peper en zout
- Klop er met de garde beetje bij beetje, in een straaltje, de olie door tot de mayonaise op de gewenste dikte is en mooi glanst
- Voeg de honing en wasabipasta toe
- Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout
Tonkatsu-saus
- 8 el ketchup
- 2 el sojasaus
- 1 el bruine suiker
- 1 el mirin
- 1 tl worcestershire sauce
- 1 tl oestersaus
- 1 tl fijngeraspte gember
- 1 klein teentje knoflook, fijngeraspt
- Meng alle ingrediënten onder elkaar
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.