Restaurant belevingen

Cuchara – Lommel – Jan Tournier

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw artikel 2016

Diner 16/08/2014

Jan leerde de perfecte basis in het Antwerpse Hilton onder de vleugels van Gert Jan Raven. Hierna kon hij aan de slag bij lunch-lounge ‘Het gebaar’. Aan de zijde van Roger Van Damme verfijnde Jan zijn techniek en leerde de knepen van de moderne keuken. In 2009 was het tijd voor zijn eigen zaak ‘Cuchara’. Cuchara is lepel in het Spaans. Dit met een link naar de Lepelstraat waar het restaurant is gelegen en een knipoog naar zijn ervaring bij Het gebaar.

Na een eerste artikel op Be-Gusto stond Cuchara op onze to-do lijst. Enkele maanden geleden konden we al een eerste keer kennismaken met Jan zijn keuken om Limburg Proeft. Hier werd een gerecht geserveerd met Rundertartaar, mierikswortel & yoghurt.

Jan zijn kookstijl is moeilijk te omschrijven. Maar innovativiteit, modern, zeer creatief, culinaire vernieuwingen & simplistisch zijn enkele begrippen die hierbij passen. Terwijl Jan zijn eigen kookstijl ontwikkelde werd hij bekroond met 1 Michelin ster en ondertussen pronkt hij ook tussen de Njam chefs.


Ons diner beginnen we met een uitstekend glaasje Graham Beck Brut & Rose, méthode cap classique uit Zuid-Afrika. Vervolgens kiezen we niet voor de aangepaste wijnen, maar we kiezen een verrassende wijn uit Israël. Gamla – Riesling. Gamla is een samenwerking van 5 personen die ooit samen studeerden aan de Davis University van Californië, één van de meest toonaangevende wijn-universiteiten ter wereld. Hoewel wij kozen voor een fles wijn, was het knap te horen wat voor niet-alledaagse wijnen er werden geserveerd bij de menu. Knap werk van de jonge sommelier Jeffrey Snoeks.


Tijdens het weekend wordt er in Cuchara enkel een menu geserveerd. Lommel is voor ons nogal een eindje rijden, daarom kiezen we ineens voor de 6 gangen versie. Deze werd vooraf gegaan door een 7-tal uitmuntende hapjes die op een originele manier geserveerd werden..

Krokante Nori – Dip van gerookte yoghurt en haringkaviaar
Dit hapje zorgt voor een smaakexplosie waardoor we uitkijken naar een culinaire top avond
 
Krokantje van rode rode biet & yoghurt
Perfect kwa smaak en textuur

 
Gebrand en gepekeld Belgische Wagyu
 
In hooi gegaarde asperges – bouillon van soja – mousse van gerookte eidooier – zuurdesem
Een heerlijk hapje met originele smaken. In een iets grotere portie zou dit een uitstekend voorgerecht zijn
 
Houtskool gevuld met kaas uit Beringen – Poeder van champignons
 
Stoofpotje van ossenstaart – Kikkererwten – Crème van aubergine
 
Krokantje en dip van yoghurt en viooltjes
 
Brood – Zeezout uit Camargue  Tapenade zwarte olijven – Olijfolie uit catalunya
 
Menu:
 
Noordzeekrab – sneeuw van mierikswortel – Krokante quinoa
Aan de overkant van de tafel wordt dit gerecht zeer gesmaakt. Voor mijn werd dit geserveerd met een heerlijke salade van avocado
Fris en lekker
 
Belgisch wit-blauw – Wasabi – Bevroren ganzenlever 
Voor ons persoonlijk is hier de wasabi te sterk aanwezig
 
Kabeljauw – Kreeftenboter – Erwt 
Genieten van een heerlijk stukje kabeljauw, perfect van garing
 
Boerderijhert – bereidingen van broccoli 
Vlees van uitstekende kwaliteit, perfect geserveerd met originele garnituren
 
Chocolade – braambes – chilipeper 
Waar de wasabi te sterk aanwezig was in de rundtartaar missen we hier de pit van de chilipeper een beetje.
 
Structuren van aardbei – espuma en sneeuw van citrus
Een heerlijke compositie tussen verschillende smaken en texturen
Bij de koffie:
Explosie van chocolade
 
Mousse van hazelnoot – Zout – Zandkoekjes
Wij genoten hier van een top gastronomische avond. Gerechten geserveerd in een ongedwongen kader. De chefs die af en toe uit de keuken komen om hun gerechten voor te stellen en een uitstekende sommelier. Wij kijken alvast uit naar de evolutie van Cuchara. Dit alles door een enorm jong en gemotiveerd team. Knap werk.
Lepelstraat 3
3920 Lommel
Telefoon:+32 (11) 75 74 35
Lunch: 12u00 – 14u00 Keuken open
Diner:  18u30 – 21u00 Keuken open
Gesloten: Zaterdagmiddag, Zondag en Maandag

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *