Restaurant belevingen

Restaurant Meliefste – Wolphaarstdijk (NL)

Print Friendly, PDF & Email
Meliefste is te vinden in het voormalige restaurant ’t Veerhuis. Dit restaurant had in totaal vijftien jaar een Michelinster en sloot in 2009. Het jonge paar Thijs en Anuschka Meliefste waagde de sprong en opende begin Maart 2015 de deuren van hun eigen restaurant.
Thijs Meliefste was voorheen souschef van restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp. Hiervoor deed hij ervaring op in Het Gebaar in Antwerpen en ook liep hij stage bij driesterrenrestaurant The Fat Duck in London. Thijs wordt in de keuken bijgestaan door sous-chef Sam Hoondert . Sam komt van The Jane in Antwerpen. en deed onder andere stages bij Oud Sluis***, Likoke*, Lasarte**, Het gebaar*, en katseveer*. Ook Gastvrouw Anuschka deed ervaring op in sterrenzaken zoals o.a. Het Gebaar in Antwerpen.
Het restaurant heeft een prima ligging, in de jachthaven van het Veerse Meer. Een prachtige omgeving waar je heel mooie wandelingen kunt maken. De liefde voor de natuur wordt helemaal doorgetrokken in de keuken. Zo is het menu van Meliefste een reflectie van de natuur en de Zeeuwse omgeving. 
Hier geen à la carte. Als gast kies je voor een drie-, -vier of vijfgangenmenu (30, 40 en 50 euro).Wijnarrangement € 6,50 per glas.

Het aperitief met enkele hapjes werden geserveerd op het prachtige terras. Diner 11/07/2015
 
Kroepoek van oud Hollandse kaas, dip van kikkererwten en gebrande amandelen 
 
Watermeloen, gel van citrus, dropplant 
 
Gefermenteerde rode biet, Hollands maatje 
 
Rammenas, zee eik, Kodium (alg), yoghurt
Bij de hapjes bleven we een beetje op onze honger zitten. Niet dat het er te weinig waren, maar we waren gewoonweg nog niet verrast. De volgende gerechten waren stuk voor stuk super. Zowel kwa presentatie als kwa smaak en opbouw. Enkel bij het hoofdgerecht miste ik een beetje het zomerse gevoel.
Gerookte paling, makreel, savooikool, sap van snijbonen 
 
Langoustine, pompoen, handgerolde couscous 
 
Zeebaars, prei, tomaat, choronsaus, crème van lente ui 
 
Boerderijeend, Zeeuwse kers, rode biet 
 
Kazen
 
Chocolade, Zwarte bes, violet, rozen
Restaurant Meliefste 
Wolphaartsdijkse Veer 1,
Wolphaartsdijk, Nederland

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *