De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. In sommige talen wordt het nan genoemd, de Birmese naam is nanpya. Naanbrood is erg lekker als bijgerecht of te gebruiken als dip brood bij tapenades, hummus, …..
Recept voor 3 broden van 150 gram
Ingrediënten:
- 300 g zelfrijzende bloem
- 75 g yoghurt
- 5 g zout
- 4 g droge gist
- 1 tl suiker
- 50 ml melk
- 50 ml water
Werkwijze:
- Maak een egaal deeg van deze ingrediënten
- Kneed nog even verder zodat het deeg mooi soepel ik
- Laat dit 10 minuten rusten op een warme plek
- Kneed het deeg terug 5 minuten
- Verdeel het in 3 delen
- Rol het deeg uit tot een dikte van 0.5 cm
- Laat het terug 15 minuten rusten, warm ondertussen de oven op tot 180 á 200 graden
- Plaats de broden voor 5 minuten in de oven
- Draai de broden om zodat ze ondersteboven liggen en plaats ze terug voor 5 minuten in de oven
- Op het einde kan je even de grill opzetten voor een mooiere kleur
Variant: Wil je een naanbrood met extra kruiden, dan kan je deze vanaf het begin toevoegen aan het deeg. Voor typische smaken, kies dan voor sesamzaad, koriander, knoflook of komijn