Zoetigheden

Schuim van yoghurt met fruit en crumble

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk fris en luchtig vier-uurtje of dessert, Een luchtige schuim van yoghurt, stukjes mango, vijg & kaki met een crumble van amandelschilfers, zonnebloempitten en havervlokken

Extra benodigdheden: een slagroom sifon van 0.5 liter

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Yoghurt schuim

  • 375 g magere yogurt
  • 115 g room
  • 15 g bloemsuiker
  • 15 g suiker

Crumble:

  • 30 g boter, kamertemperatuur
  • 30 gr suiker
  • 15 g bloem
  • 15 g zonnebloempitten
  • 15 g amandelschilfers
  • 15 g havervlokken

Fruit:

  • 1 mango
  • 1 kaki
  • 2 vijgen

Werkwijze:

Yoghurt schuim:

  1. Meng alle ingrediënten voor de yoghurt schuim
  2. Giet alle ingrediënten door een fijne zeef in de sifon
  3. Draai hier 1 of 2 gaspatronen op en plaats in de koelkast

Crumble:

  1. Meng de boter, suiker en bloem tot een homogene massa
  2. Meng hier de pompoenpitten, amandelschilfers en havervlokken onder
  3. Bak deze 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  4. Roer deze halverwege de baktijd even om met een vork
  5. Laat deze volledig afkoelen

Fruit:

  1. Schil de mango en kaki
  2. Snij deze in fijne blokjes van 0.5 cm
  3. Snij de vijg fijn en meng deze alle 3 onder elkaar

Afwerking ‘In laagjes’: (Schud goed met de sifon)

  1. Doe een beetje fruit in een glas
  2. Spuit hier een beetje yoghurt schuim op
  3. Doe hier terug een lepeltje fruit op
  4. Daarna terug mousse
  5. Afwerken met een beetje fruit en de crumble

Dit lijk allemaal veel werk, maar eigenlijk is dit een enorm gemakkelijk recept.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *