Een heerlijk fris en luchtig vier-uurtje of dessert, Een luchtige schuim van yoghurt, stukjes mango, vijg & kaki met een crumble van amandelschilfers, zonnebloempitten en havervlokken
Extra benodigdheden: een slagroom sifon van 0.5 liter
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
Yoghurt schuim
- 375 g magere yogurt
- 115 g room
- 15 g bloemsuiker
- 15 g suiker
Crumble:
- 30 g boter, kamertemperatuur
- 30 gr suiker
- 15 g bloem
- 15 g zonnebloempitten
- 15 g amandelschilfers
- 15 g havervlokken
Fruit:
- 1 mango
- 1 kaki
- 2 vijgen
Werkwijze:
Yoghurt schuim:
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurt schuim
- Giet alle ingrediënten door een fijne zeef in de sifon
- Draai hier 1 of 2 gaspatronen op en plaats in de koelkast
Crumble:
- Meng de boter, suiker en bloem tot een homogene massa
- Meng hier de pompoenpitten, amandelschilfers en havervlokken onder
- Bak deze 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Roer deze halverwege de baktijd even om met een vork
- Laat deze volledig afkoelen
Fruit:
- Schil de mango en kaki
- Snij deze in fijne blokjes van 0.5 cm
- Snij de vijg fijn en meng deze alle 3 onder elkaar
Afwerking ‘In laagjes’: (Schud goed met de sifon)
- Doe een beetje fruit in een glas
- Spuit hier een beetje yoghurt schuim op
- Doe hier terug een lepeltje fruit op
- Daarna terug mousse
- Afwerken met een beetje fruit en de crumble
Dit lijk allemaal veel werk, maar eigenlijk is dit een enorm gemakkelijk recept.