Rabarber taart
Zoetigheden

Rabarber taart

Een smeuïge rabarber taart, erg makkelijk klaar te maken en super lekker.

Recept voor 1 taart

Ingrediënten:

  • 1 kant en klare rol bladerdeeg
  • 5 dikke stengels rabarber
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 300 g suiker
  • 150 g melk
  • 1 vanillestok
Rabarber taart
Rabarber taart

Werkwijze:

  1. Rol de bladerdeeg in de taartvorm
  2. Was de rabarber en snij deze in stukjes van 1 cm (niet schillen)
  3. Verdeel de rabarber over de taartbodem
  4. Meng voor het beslag de eieren, bloem, suiker, melk en zaadjes van 1 vanillestok
  5. Giet het beslag over de rabarber
  6. Plaats de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Rabarber taart
Rabarber taart

Meer rabarber recepten vind je hier

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

  1. wendy zegt:

    mmm, rabarber, daar had ik al zo zin in!
    Dit receptje ga ik zeker eens proberen!

  2. Cath zegt:

    Overheerlijke taart!
    Ik heb wel helft van de bloem vervangen door amandelpoeder.
    Iedereen heeft gesmuld:).

  3. Helft van de bloem vervangen door vanillepudding bloem. Was heel lekker. Ga het ook eens met appelen maken.

    1. kriskookt zegt:

      Oh, klinkt leuk. Moet ik ook eens proberen.
      Laat me zeker weten hoe het resultaat met appels smaakt!

  4. Erica zegt:

    Is ook lekker met een zanddeeg 🙂

  5. Marleen zegt:

    OMG! Ik denk dat ik zopas de lekkerste rabarbertaart “E.V.E.R.” gemaakt heb!
    Heel lekker recept en inderdaad, helft bloem, helft vanillepudding is een heel goed idee.

  6. Irene Coenderaerts zegt:

    Super lekker en super makkelijk ga ze voor de tweede keer maken x

  7. Reeds meerdere malen gemaakt zowel met kruimel- als met bladerdeeg, is super rabarbertaart.

    1. Marian zegt:

      O jammie, gemaakt , heb op de bodem wat custard gestrooid, hij mag op mijn lijst van recepten met een cijfer 8 , toppie ,

      1. kriskookt zegt:

        Super leuk om te horen! Thanks!

  8. denise zegt:

    Super lekkere taart!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *