White Christmas
Een witte kerst, dat is nu hetgeen waar we nog niet aan denken. We weten ook totaal nog niet hoe de feestdagen eruit gaan zien. Maar ondertussen beginnen we toch al te werken aan onze eindejaarsmenu. Te beginnen met deze cocktail. White Christmas, gebaseerd op de klassieke White Lady. Deze cocktail behoord tot de familie van de gin sour. Voor deze Kerst versie gaan we aan de slag met Tanqueray Flor de Sevilla, verder voegen we een snuifje kaneel en nootmuskaat toe voor de heerlijke winterse aromas.
Tanqueray Flor de Sevilla
Tanqueray Flor de Sevilla combineert de klassieke Tanqueray Gin stijl met het beste van Sevilliaanse sinaasappels. Net zo uitgebalanceerd als de London Dry Gin, maar amberkleurig en bitterzoet, wat van deze variant een perfect aperitief maakt.
Nodig voor 2 cocktails
- 90 ml Tanqueray ‘Flor de Sevilla’
- 40 ml triple sec
- 40 ml limoensap
- 20 ml suikersiroop
- 1 eiwit
- mespuntje kaneel en nootmuskaat
- ijsblokjes
Doen
- Koel de cocktailglazen voor met gepileerd of gemalen ijs.
- Doe alle ingrediënten in de cocktailshaker.
- Voeg een snuifje kaneel en nootmuskaat toe aan de shaker
- Vul met ijs en sluit de shaker. Shake krachtig.
- Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas.
- Zeef de cocktail in het glas.
- Serveer zonder ijs
- Werk af met een snuifje nootmuskaat
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
#gekregen. Deze gin werd ons aangeboden. Verder is dit geen betaalde samenwerking